• 4 Μαΐου 2024,

Ανησυχεί και ο Ξενοφώντας Κροκίδης: «Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά»

 Ανησυχεί και ο Ξενοφώντας Κροκίδης: «Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά»

Ο συμπολίτης γιατρός -που εργάζεται επί σειρά ετών στο Νοσοκομείο Καβάλας-  Ξενοφώντας Κροκίδης (πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας) είναι ένας ακόμη επιστήμονας της πόλης που ανησυχεί για την εξέλιξη του κορωνοϊού.

Μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής σχολιάζοντας γενικώς ότι «… τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά».

Γεγονός που όπως είπε δημιουργεί ανησυχία. Τα αυξημένα κρούσματα στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα θεωρεί ότι είναι παρενέργεια του ανοίγματος των συνόρων και όχι το αναμενόμενο δεύτερο κύμα της νόσου.

Ο Ξενοφώντας Κροκίδης σημειώνει επίσης ότι: «Είναι διαχρονική η σημασία της μάσκας, η οποία όταν χρησιμοποιείται σωστά είναι από τα σημαντικότερα μέτρα πρόληψης.

Η μάσκα ωστόσο πρέπει να φοριέται σωστά. Γιατί βλέπουμε πολλά περιστατικά παραποίησης της. Χρειάζεται σωστή χρήση της. Οι δε ασπίδες προστασίας προσώπου είναι μία παραχώρηση καθώς δεν είναι το ίδιο πράγμα με τη χρήση της μάσκας».

Σύμφωνα με τον Ξενοφώντα Κροκίδη δεν έχει καμία σημασία το ότι τελευταία διαπιστώνονται πολλά κρούσματα κορωνοϊού χωρίς συμπτώματα.

Οι επιστημονικές ανακοινώσεις και έρευνες –εξηγεί- αναφέρουν ξεκάθαρα ότι και ένα μη συμπτωματικό κρούσμα μεταδίδει τη νόσο. Τέλος ο Ξενοφώντας Κροκίδης εντάσσεται στους ανθρώπους που ζητούν αναλυτική και επίσημη, συχνή και καθημερινή ενημέρωση από τις αρχές. Όπως σημειώνει σε διαφορετικό ενδεχόμενο οργιάζουν και ταλαιπωρούν την κοινωνία οι διαφορές φήμες. Οι οποίες τις πιο πολλές φορές είναι ανυπόστατες.

Διαβάστε επίσης