• 26 Απριλίου 2024,

Ο κορωνοϊός στο Νομό Καβάλας ελέγχεται, οι εμβολιασμοί λιγοστεύουν

 Ο κορωνοϊός στο Νομό Καβάλας ελέγχεται, οι εμβολιασμοί λιγοστεύουν

Οι αριθμοί που πάντα λένε την αλήθεια, παρουσιάζουν σχετικά συγκρατημένη και αρκετά ήπια την εικόνα του κορωνοϊού στο Νομό Καβάλας. Στο λεγόμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας που είναι σε εξέλιξη.

Οριστικά συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν όταν μόλις προχθές Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 21 κρούσματα στο Νομό μας!  Νούμερο ιδιαίτερα μεγάλο για την καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε. Νούμερο που παραπέμπει στα 20 και πλέον κρούσματα σε μία μέρα στο Νομό τον φετινό Μάιο.

Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν αν τα κρούσματα θα αυξηθούν κι άλλο ή αν θα περιοριστούν γύρω στα δέκα ή και κάτω από τα 10 που είναι το πιθανότερο. Πάντως για τα 21 κρούσματα της Τρίτης φαίνεται να παίζει ρόλο η κατάσταση στην κατασκήνωση του Δήμου Παγγαίου όπως επίσης φέρεται να παίζει ρόλο και το γεγονός ότι γίνονται συνεχώς και πολλά Rapid test.

Προχθές Τρίτη οι ασθενής στο νοσοκομείο ήταν 9 αλλά χθες το πρωί η κατάσταση ήταν λίγο καλύτερη. Με οκτώ ασθενείς με κορωνοϊο. Στη μονάδα εντατικής θεραπείας covid δεν υπάρχει κανείς ασθενής. Αυτό ισχύει εδώ και έναν μήνα.

Χθες το πρωί από τους 8 αρρώστους με κορωνοϊό 4 προέρχονταν από τη Δράμα, 4 από την Καβάλα. Ένας από τους ασθενείς της Δράμας φέρεται να έχει κάνει το εμβόλιο. Οι υπόλοιποι και από την Καβάλα και από τη Δράμα δεν είναι εμβολιασμένοι. Οι τέσσερις ασθενείς από την Καβάλα προέρχονται όλοι από την πόλη της Καβάλας και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όλοι τους είναι κάτω από 60 ετών.

Στο Νοσοκομείο Καβάλας και στα εμβολιαστικά κέντρα του Νομού υπάρχει προβληματισμός καθώς τις επόμενες ημέρες οι καθημερινοί εμβολιασμοί θα μειωθούν κι άλλο. Την Τρίτη έγιναν μόνο 483 εμβόλια σε όλο το νομό, τα 433 στο χερσαίο τμήμα και τα υπόλοιπα στη Θάσο. Λέγεται δηλαδή ότι τις επόμενες ημέρες τα εμβόλια κάθε μέρα θα είναι ακόμα λιγότερα. Το προηγούμενο διάστημα (ειδικά τον Ιούνιο) ξεπερνούσαν σταθερά τα 1000 την ημέρα. Γενικά οι πολίτες του Νομού Καβάλας δεν φαίνεται να κλείνουν ραντεβού και όσοι δεν έκαναν το εμβόλιο φαίνεται να μην αποφασίζουν να το κάνουν. Νέες πληροφορίες για τους εμβολιασμούς του προσωπικού του Νοσοκομείου Καβάλας αναφέρουν ότι σε σύνολο 1007 εργαζομένων το εμβόλιο έχουν κάνει οι 705. Το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμών στο νοσοκομείο εντοπίζεται φυσικά στους γιατρούς όπου έχει εμβολιαστεί το 90% του ιατρικού προσωπικού.

Το νοσοκομείο Καβάλας συνεχίζει φυσικά να εξυπηρετεί και πολλά άλλα περιστατικά,  λειτουργεί και για ένα σωρό άλλες παθήσεις και δραστηριότητες. Οι έντεκα παράνομοι μετανάστες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά το τροχαίο στη Μουσθένη τη Δευτέρα, πήραν οι περισσότεροι εξιτήριο. Ένας έμεινε και συνεχίζει να νοσηλεύεται. Από το πολύνεκρο τροχαίο που έγινε την περασμένη Παρασκευή στην οδό αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού νοσηλεύεται ένας μόνο τραυματίας που σύμφωνα με πληροφορίες είναι σύζυγος και πατέρας των δύο θυμάτων-  καλεσμένων στο γάμο. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μόλις προχθές έμαθε ότι η σύζυγος του και ένα από τα παιδιά έχασαν τη ζωή τους στο συγκεκριμένο τροχαίο. Τα δυσάρεστα νέα του έγιναν γνωστά από άλλο συγγενικό του πρόσωπο, παρουσία του ψυχολόγου του νοσοκομείου Καβάλας.

Διαβάστε επίσης