Ο Μάκης Κεβρεκάκης μιλά για τον Άλεξ Χαντιτάτζι

 Ο Μάκης Κεβρεκάκης μιλά για τον Άλεξ Χαντιτάτζι

Ο δικηγόρος Καβάλας κ. Μάκης Κεβρεκάκης συνεργάστηκε με τον επιχειρηματία Άλεξ Χατιντάτζη. Το περασμένο Καλοκαίρι και υπό δύσκολες συνθήκες. Ο ΑΟΚ διεκδικούσε την SL2 αλλά αυτή (και το Υπουργείο) δεν φαίνονταν θετική. Στο τέλος η προσπάθεια δικαιώθηκε. Κι έτσι ο ΑΟΚ έγινε πάλι ΑΟΚ. Κι έπαιξε στο γήπεδο υπό κανονικές συνθήκες. Τόσο προχθές Σάββατο όσο και την περασμένη Τετάρτη. Ο κ. Κεβρεκάκης γνώρισε από τους πρώτους στην Καβάλα τον επιχειρηματία. Συνεργάστηκε μαζί του. Είναι με λίγα λόγια ένας κατάλληλος άνθρωπος να μας μιλήσει για τον ποδοσφαιρικό παράγοντα αλλά και τον επιχειρηματία.

Η συνέντευξη

Ερ: Είδαμε την περασμένη Τετάρτη τον ΑΟΚ με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Είναι μια δικαίωση για όλους όσους προσπάθησαν το καλοκαίρι και φυσικά για τον Αλεξ Χαντιτάτζι.

Απ: Ο αγώνας που έκανε η Καβάλα έδειξε γενικά ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε εναντίον της μοίρας που άλλοι μας επιφυλάσσουν. Μόνο έτσι θα αποκτήσουμε φυσικά και τη δική μας μοίρα.  Άσχετα με το γεγονός ότι είμαστε υποχρεωμένοι να την υποστούμε. Η μοίρα τώρα που υπέστη ο ΑΟΚ είδαμε ότι είναι υποχρεωμένος να μείνει στη Σουπερ Λιγκ 2. Ο αγώνας άρχισε την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Το περασμένο Καλοκαίρι. Προχθές υπήρξαν δείγματα ελπίδας.

Ερ: Είχε δύσκολες στιγμές η προσπάθεια αυτή. Ήταν η εποχή που πολλοί λέγανε να παίξει ο ΑΟΚ στη Γ` Εθνική αλλά ο Χαντιτάτζι έλεγε: όχι θα το κυνηγήσουμε στη δικαιοσύνη.

Απ: Ήταν ένας αγώνας που εξ αρχής φαινόταν χαμένος, όλοι το θυμόμαστε. Όμως έχουμε να κάνουμε μ` έναν μεγαλομέτοχο ο οποίος δεν έμαθε να χάνει. Αυτό το έδειξε από τη δική του προσωπική επιχειρηματική πορεία. Από την αρχή έβαλε πείσμα ότι αυτή η ομάδα δε θα πέσει στην  Γ` ερασιτεχνική κατηγορία. Αν μάλιστα δε δήλωνε στη Γ` Εθνική, η οποία μπορεί και να έπαιζε στο τοπικό της Καβάλας. Τελικά τα κατάφερε. Τα κατάφερε ενάντια μπορώ να πω σε ένα κλίμα εχθρικό συνολικά. Όλοι θυμόμαστε τη στάση της ΕΕΑ. Όλοι θυμόμαστε τη στάση του Υφυπουργού Αθλητισμού ο οποίος έλεγε ορθά και νόμιμα η επιτροπή δεν έκανε δεκτή την αίτηση της Καβάλας. Είχαμε να κάνουμε με ένα μέτωπο συνολικά αντίθετο, εχθρικό της Καβάλας. Ο αγώνας και η επιμονή, έδειξαν ότι δίκαιο είχαμε εμείς και όχι αυτοί. Έτσι σήμερα είμαστε εδώ που είμαστε.

Ερ: Μιλήστε μας για τον επιχειρηματία τον Αλεξ Χαντιτάτζι. Εσείς το γνωρίζετε καλύτερα από εμάς.

Απ: Γεννήθηκε το 1977 στο Ιράν. Τότε η οικογένεια του έφυγε για να εγκατασταθεί στην Τουρκία επειδή ξέσπασε η επανάσταση στο Ιράν. Ο πατέρας του είχε ένα αυτοκινητιστικό  δυστύχημα, όταν αυτός ήταν μόλις δυο χρονών. Στη συνέχεια , αργότερα, η μαμά του πήρε όλα τα αδέλφια και τα πήγε στον Καναδά. Εκεί άρχισε η προσωπική πορεία του Άλεξ Χαντιτάτζι ο οποίος άρχισε να κάνει μια καριέρα στο χώρο των ενυπόθηκων δανείων φτάνοντας στο σημείο να δημιουργήσει ένα μεγάλο σε όγκο γκρουπ στο οποίο βρίσκονται πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται συνολικά στον επιχειρηματικό χώρο. Μάλιστα το 2012 έκανε μια εταιρεία που κινούνταν στα προγράμματα παροχής πιστότητας για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Μετά από 3 χρόνια μια μεγάλη Κινέζικη εταιρεία λογισμικού του έκανε πρόταση εξαγοράς. Την οποία αυτός αποδέχτηκε. Από εκεί και πέρα για το προσωπικό του προφίλ να πούμε ότι του αρέσουνε η ιστορία, ο πολιτισμός κτλ. Συνηθίζει να λέει ότι η Ελλάδα είναι μια από τις πιο θαυμάσιες και ωραιότερες χώρες του κόσμου, εξαιτίας της ιστορίας της, εξαιτίας των μυθικών προσώπων που έχουν γεννηθεί, ανδρωθεί και έχουν αφήσει την ιστορία τους στο χώρο μας. Έχει μια αδυναμία στην Ελλάδα.

Ερ: Στην Ελλάδα ήρθε πρώτη φορά στην Αιτωλοακαρνανία;

Απ: Έχει δυο έλληνες συνεργάτες, το Σταύρο Κούρο και το Νίκο Μαυρομάτη. Ο Σταύρος είναι από εκεί, από το Μεσολόγγι. Πρώτα πήγε εκεί, ακολουθώντας την προτροπή του Σταύρου. Μετά ήρθε Βόρεια, ακολουθώντας τη συμβουλή του Νίκου Μαυρομάτη. Φυσικά γοητεύτηκε.

Ερ: Σας έχει πει τα σχέδια του για την Αλάνα;

Απ: Για τα σχέδια του όσον αφορά την Αλάνα, ξέρω εδώ και 2 χρόνια. Το ΤΑΙΠΕΔ όταν προβληματιζόταν προκειμένου να το βγάλει σε εκποίηση το ακίνητο, ουδέποτε είχε βγει μέχρι τώρα  αλάνα σε εκποίηση, έδειξε ένα ενδιαφέρον και όταν προκηρύχτηκε αυτή η δημοπρασία βγήκε έλαβε μέρος. Από ότι γνωρίζουμε είναι πλέον δική του και έχει ένα project που έχει σχέση με τουρισμό προκειμένου η περιοχή που για μένα είναι η πιο όμορφη που υπάρχει από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Έβρο, επειδή ακριβώς είναι και η θάλασσα, να αναπτυχθεί. Ως επιχειρηματίας αποσκοπεί και σε έξτρα κέρδος.

Ερ: Υπήρχε μια δικαιολογημένη και καλοπροαίρετη επιφύλαξη. Νομίζω ότι το τελευταίο διάστημα με τις ενέργειες του έχουν πεισθεί άπαντες για την οικονομική του επιφάνεια και τις προθέσεις του.

Απ: Η καχυποψία είναι δικαιολογημένη και εύλογη για τον οποιοδήποτε νεοφερμένο. Από εκεί και πέρα υπάρχει ο χρόνος που αποδεικνύει και διαψεύδει. Στην περίπτωση του Χαντιτάτζι μέχρι τώρα  όσοι ακριβώς ήταν καχύποπτοι διαψεύστηκαν. Έχουμε χρόνο μπροστά μας. Φυσικά ο πρωταρχικός στόχος είναι η παραμονή του στον ΑΟΚ. Να παίξει καλό ποδόσφαιρο και από εκεί και πέρα αν κάνει επενδύσεις ο άνθρωπος και βγάζει κέρδη, είναι δικός του λογαριασμός.

Ερ: Ο επιχειρηματίας αυτός ήρθε όχι μόνο για τον ΑΟΚ αλλά ήρθε για να μείνει.

Απ: Από τη στιγμή που είχε αυτή την εξέλιξη η Ν. Ηρακλείτσα, υπάρχει και μια εξέλιξη στη Χαλκιδική με μια μεγαλύτερη  έκταση όπου το τουριστικό project εφόσον υλοποιηθεί θα φτάσει το 1 δις περίπου. Ναι ήρθε για να μείνει. Αυτά δικαιολογούν την πιθανότητα παραμονής του.

Ερ: Να πούμε με την ευκαιρία καλά λόγια για την προηγούμενη διοίκηση των κ.κ Αντωνίου, Δεληκάρη, Κατσαμακίδη. Υπήρχαν κάποιες εντάσεις το προηγούμενο καλοκαίρι αλλά αυτοί οι άνθρωποι στήριξαν την ομάδα στα δύσκολα.

Απ: Εάν δεν ήταν αυτοί οι άνθρωποι δε θα είχε πιθανότητα αυτή τη στιγμή να είναι εδώ που είναι ο ΑΟΚ. Εγώ με αυτούς τους ανθρώπους είχα και μια σχέση εξαιτίας και της διαπραγμάτευσης, μπορώ να πω ότι έδωσαν και τη ψυχή τους για τον ΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια. Δεν υπάρχει θέμα. Στάθηκαν στο ύψος τους στις διαπραγματεύσεις και νομίζω ότι κυριάρχησαν στο τέλος αυτή εδώ η αίσθηση εμπιστοσύνης ο ένας για τον άλλον. Νομίζω ότι τους αξίζουν συγχαρητήρια. Οι άνθρωποι αν δεν ήταν αυτοί που ήτανε, σήμερα δε θα μιλούσαμε για ΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης