Ο Μαλανδρής είναι ο 7ος ποδοσφαιριστής από τη Θάσο που έρχεται στον ΑΟΚ   

 Ο Μαλανδρής είναι ο 7ος ποδοσφαιριστής από τη Θάσο που έρχεται στον ΑΟΚ   

Ο νεαρός Γιάννης Μαλανδρής συνεχίζει μια παράδοση παικτών από το νησί της Θάσου που έρχονται στην Καβάλα για να φορέσουν τη φανέλα του ΑΟΚ.

Οι περισσότεροι από αυτούς μάλιστα είχαν πολύ καλή παρουσία ακόμη και στην Α` Εθνική.

Ο Γιάννης Σαρανταδέκας  την περίοδο 1978-79 έπαιξε σε 13 παιχνίδια, σημειώνοντας 3 γκολ στην  Α` Εθνική. Είχε ντεμπουτάρει μια χρονιά πριν πάλι στην Α` Εθνική. Επιθετικός, απρόβλεπτος στο παιχνίδι του.

Ο Βασίλης Κοντογεωργίου το 1979 είχε 19 συμμετοχές με τον ΑΟΚ στην Α` Εθνική, με προπονητή τότε τον Βασίλη Δανιήλ. Στη συνέχεια το 1980- 81 πάλι είχε 19 συμμετοχές.

Κυρίως αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή, όπου ήταν σταθερός και δυνατός  στο παιχνίδι του. Στον ΑΟΚ έπαιξε ο Αύγουστος Σοφιάς που όμως πριν από τον Θεαγένη είχε πάει στον Πανσερραϊκό.  Μάλιστα είχε παίξει και αντίπαλος του ΑΟΚ στην Α` Εθνική. Πολύ καλός πλάγιος επιθετικός.

Πολύ μεγάλο ταλέντο ήταν ο Αντώνης Τσιμτσιρής  που  από τα Λιμενάρια είχε πάρει αρχικά στον Ηρακλή Καβάλας.

Από τον Ηρακλή Καβάλας μεταγράφηκε στον ΑΟΚ και είχε όλες  τις προοπτικές για να ανέβει και περισσότερο. Ένας σοβαρός τραυματισμός ήταν η αιτία που γρήγορα σταμάτησε το ποδόσφαιρο.

Στον ΑΟΚ πέρασε για λίγο στη Γ` Εθνική και ο αμυντικός Θωμάς  Προύντζος από τη Δόξα Θεολόγου.  Ξεκίνησε από την Παναγία και πήγε στην ομάδα νέων της Ξάνθης.  Μετά τον ΑΟΚ επέστεψε στο νησί για να φορέσει τη φανέλα του Θεαγένη, πήγε στην Πέρνη και πέρσι τον Ιούλιο στα Λιμενάρια.

Τη δεκαετία του `90 αγωνίστηκε στον ΑΟΚ ο Αρης Μαγκαφίνης με καταγωγή από τον Πρίνο.

Ο Μαγκαφίνης έπαιξε στην Α` Εθνική το 1994-95(9 συμμετοχές)  με Αναστασιάδη, Μπαρζόφ, Τερζανίδη και το 1996-97(12 συμμετοχές) με τον Παράσχο πριν φύγει για τον Ακράτητο. Στον ΑΟΚ δεν έπαιξε ο εξαιρετικός  Θέμης Τζανετής με καριέρα στην Α` Εθνική, σε Πανιώνιο, Καλαμάτα κτλ.

Επίσης στον ΑΟΚ αγωνίστηκε και ο εξαιρετικός τεχνίτης πλάγιος επιθετικός Λορέντζος.

Διαβάστε επίσης