Ο Μιχάλης Σωτηρόπουλος εξηγεί γιατί η Καβάλα κερδίζει τη μάχη με τον κορωνοϊό παρά τα χτυπήματα που δέχθηκε (πίνακας)

 Ο Μιχάλης Σωτηρόπουλος εξηγεί γιατί η Καβάλα κερδίζει τη μάχη με τον κορωνοϊό παρά τα χτυπήματα που δέχθηκε (πίνακας)

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που αλίευσα στο διαδίκτυο είναι μια λίστα με τα R0 ανά νομό στην χώρα.

Όπως έχουμε μάθει όλοι πλέον, ο δείκτης μεταδοτικότητας Rt εκφράζει τον αριθμό των ατόμων που μπορεί να μολύνει ένα κρούσμα παρουσία μέτρων προστασίας σε έναν συγκεκριμένο χρόνο. Έχει απόλυτη σχέση με την συμπεριφορά του πληθυσμού, κατά πόσο δηλαδή τηρούνται τα μέτρα αποστασιοποίησης.

Όταν αυτός ο δείκτης αυτός είναι κοντά στη μονάδα σημαίνει ότι η επιδημία διατηρείται και κάθε κρούσμα μπορεί να μολύνει κατά μέσον όρο άλλο ένα άτομο.

Στο νομό Καβάλας ο δείκτης αυτός στις 9 Σεπτεμβρίου ήταν στην προτελευταία θέση Πανελληνίως με 0,3!!! Αξιοσημείωτη επίδοση που για μένα δείχνει πολλά. Δείχνει πολλά διότι ο νομός μας είχε δεχτεί πολλά χτυπήματα στη διάρκεια της πανδημίας και όμως οι Καβαλιώτες τα κατάφεραμε.

Αυτή η επίδοση δείχνει καταρχήν πόσο υπεύθυνοι ήταν όσοι βρέθηκαν θετικοί. Πόσο πρόσεξαν και πόσο προστάτευσαν τους συμπολίτες τους.

Σε αυτούς και στην υπευθυνότητα τους οφείλεται μεγάλο μέρος της επιτυχίας μας. Δείχνει πόσο οι επαγγελματίες του τουρισμού κατάφεραν και περιόρισαν γρήγορα τα εισαγόμενα κρούσματα από τα Βαλκάνια που δεν ήταν και λίγα στην αρχή τουλάχιστον της σεζόν.

Δείχνει πόσο οι κάτοικοι αυτής της περιοχής τηρούν τα μέτρα. Και μπορώ να επιβεβαιώσω πως με ελάχιστες εξαιρέσεις οι Καβαλιώτες τα τηρούμε και είναι φανερό και στις λαϊκές αγορές και στα μαγαζιά και σε όλη την αγορά και στα σχολεία μας.

Είμαι περήφανος για τους συμπατριώτες μου και εύχομαι να μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτή την στάση διότι όλα μπορεί εύκολα να αλλάξουν.

Υ.Γ η δεύτερη φώτο δείχνει τις διακυμάνσεις τους R0 στην χώρα από τον Ιούλιο και το σημείο ρεκόρ στις αρχές Αυγούστου, τότε που όλα πήγαν να εκτροχιασθούν… (πηγή www. ethnos.gr)

Διαβάστε επίσης