Ο Μιχάλης Τσουλφίδης περί του αγάλματος του Ακρίτα του Πόντου

 Ο Μιχάλης Τσουλφίδης περί του αγάλματος του Ακρίτα του Πόντου

Ο πρόεδρος της Λέσχης Ποντίων Ν. Καβάλας Μιχάλης Τσουλφίδης μίλησε το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο της Πρωινής.

Σχολίασε τις εκδηλώσεις που έγιναν στην Καβάλα για την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων και τη διαμάχη μεταξύ των συλλόγων που εκφράζουν το ποντιακό στοιχείο στην περιοχή.

Ο κ. Τσουλφίδης είπε μεταξύ των άλλων:

«Εμείς ως σύλλογος και όπως πάντα, κάναμε μία πρόταση στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Την οποία είχαμε κουβεντιάσει με το Δήμο. Προτείναμε τρεις εκδηλώσεις για την επέτειο της γενοκτονίας. Την τελική απόφαση των εκδηλώσεων έλαβε η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Η δική μας πρόταση και το σκεπτικό της ήταν όλες αυτές οι εκδηλώσεις να ανοίξουν προς την κοινωνία και τον κόσμο. Για αυτό και προτείναμε τη σιωπηλή πορεία να την κάνουμε το πρωί της Κυριακής από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη έως το μνημείο των πεσόντων στο Δημοτικό Κήπο.

Τιμούμε το άγαλμα του Ακρίτα του Πόντου και είναι χαρά μας που το διαθέτει η πόλη μας. Όμως δεν είναι ένα μνημείο που αναφέρεται στη γενοκτονία. Πρέπει να υπάρξει ένα τέτοιο μνημείο για τη γενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολής. Ένα μνημείο που θα υπάρχει στην πόλη της Καβάλας».

Τέλος ο κ. Τσουλφίδης θύμισε ότι η Λέσχη Ποντίων συμμετείχε κανονικά την Κυριακή και στις εκδηλώσεις που έγιναν στο άγαλμα του Ακρίτα του Πόντου.


Για την επέτειο της γενοκτονίας των ποντίων ο Όμιλος Πόντιων Χορευτών Καβάλας που συμμετείχε στις τοπικές εκδηλώσεις, έκανε ανάρτηση στο Facebook όπου αναφέρει: «Πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις στην Καβάλα για την γενοκτονία του Ελληνων του Πόντου. Σας ευχαριστούμε που τιμήσατε και φέτος με την παρουσία σας τους προγόνους μας».

Διαβάστε επίσης