• 26 Απριλίου 2024,

Ο Μίμης Παπαϊωάννου επίτιμο μέλος της Λέσχης Ποντίων Ν. Καβάλας

 Ο Μίμης Παπαϊωάννου επίτιμο μέλος της Λέσχης Ποντίων Ν. Καβάλας

Γράφει ο Μπάμπης Παναγιωτίδης


Στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2016 επισκέφθηκε την πόλη μας -για τελευταία φορά- ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής του 20ου αιώνα Μίμης Παπαϊωάννου μαζί με την γυναίκα του Μαίρη, τον κουμπάρο του Νίκο Πανταζή -τον επί 45 έτη φυσικοθεραπευτή της Α Ε.Κ. -μετά της Καβαλιώτισσας συζύγου του Ελευθερίας Πανταζή- κόρη του Βαλκανιονίκη Τάκη Χατζηγρηγορίου.

Όπου και να βρίσκονταν τα δύο ζευγάρια, εισέπρατταν την αγάπη του κόσμου, κυρίως ο Μίμης, που για πολλούς από εμάς ήταν ο ήρωας των παιδικών μας χρόνων. Ιδιαίτερη τιμή προς το πρόσωπό μου όταν δέχθηκε τόσο ο ίδιος, όσο και η υπόλοιπη όμορφη παρέα να επισκεφθούν το Πνευματικό Κέντρο της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας.

Ποντιακής καταγωγής ο Μίμης – από την Νικομήδεια Ημαθίας – όπως και ο Νίκος Πανταζής με την καταγωγή του προγόνων του να κρατά από την Ινέπολη του Πόντου. Από κοντά και οι κυρίες τους, με την Ελευθερία Πανταζή να μου θυμίζει ότι το πατρικό της σπίτι ήταν πολύ κοντά στο σημερινό κτίριο τής Λέσχης Ποντίων.

Η υποδοχή που έτυχαν από το τότε Διοικητικό Συμβούλιο ήταν Ιδιαίτερη – όπως άλλωστε άρμοζε στους ξεχωριστούς επισκέπτες μας. Εκεί πάρθηκε και η απόφαση όπως οι τέσσερις εκλεκτοί προσκεκλημένοι να αναγορευθούν επίτιμα μέλη της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας, όπως και συνέβη παμψηφεί.

Έκτοτε ήρθαμε ακόμη πιο κοντά με την οικογένεια του Μίμη και της Μαίρης Παπαϊωάννου, καθώς με την οικογένεια Πανταζή αυτό είχε συμβεί πολλά χρόνια πριν. Το ημερολόγιο έγραφε Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016. Ήταν η τελευταία επίσκεψη του αγαπημένου μας Μίμη Παπαϊωάννου στην Καβάλα.

Η ανακοίνωση της Λέσχης Ποντίων Ν. Καβάλας

«Ο πρόεδρος της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας Μιχάλης Τσουλφίδης και το Δ.Σ. εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια για τον θάνατο του επίτιμου μέλους του Συλλόγου μας Μίμη Παπαϊωάννου, στην οικογένεια του, τους φίλους και την ομάδα της Α.Ε.Κ. Καλό παράδεισο να έχει εν σκηναῖς δικαίων».

Διαβάστε επίσης