Ο Νίκος Χρυσάφης για την επιτυχία του ΚΚΕ στη Θάσο και το δημαρχιακό ενδιαφέρον Λευτέρη Μερέση

 Ο Νίκος Χρυσάφης για την επιτυχία του ΚΚΕ στη Θάσο και το δημαρχιακό ενδιαφέρον Λευτέρη Μερέση

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου κ. Νίκος Χρυσάφης μίλησε στο ράδιο Πρωινή.

Αρχικά σημείωσε ότι προ λίγων εβδομάδων ανακοινώθηκε επίσημα από το ΚΚΕ ότι και στις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Οκτώβρη θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, είπε, έγινε ταυτόχρονα με αυτές του Χ. Ποτόλια στο Δήμο Καβάλας και της Χ. Πιλίτση στο Δήμο Νέστου. Στη συνέχεια κλήθηκε να σχολιάσει την επιτυχία του κόμματος στη Θάσο, στις βουλευτικές εκλογές της 21η Μάη. Ήρθε δεύτερο.

Είπε περί του θέματος:

«Το ΚΚΕ έχει ρίζες στην κοινωνία της Θάσου. Το ακούν στο νησί, το παρακολουθούν στενά πολλοί περισσότεροι από αυτούς που το ψηφίζουν. Ρόλο παίζει και η συστηματική μας δράση στη Θάσο. Στα προβλήματα των κατοίκων. Στον πολιτισμό, στα συνδικαλιστικά και αλλού.

Υπάρχει με λίγα λόγια μια διαρκής, μια αξιόπιστη δράση που συσπειρώνει όχι μόνο τους κομμουνιστές αλλά και άλλους πολίτες. Κατά τη γνώμη μου το επόμενο διάστημα το ΚΚΕ θα αυξήσει κι άλλο τη δύναμη του στη Θάσο».

Για την πρόσφατη δήλωση του Λευτέρη Μερέση ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στο νησί, ο κ. Χρυσάφης σχολίασε: «Ο κ. Μερέσης φέρονταν να είναι ο μέντορας του σημερινού δημάρχου της Θάσου. Κι επειδή νιώθει ριγμένος επανέρχεται; Συγνώμη αλλά αυτές είναι παιδαριώδεις αντιλήψεις».


Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων είναι διαχρονική από όλες τις κυβερνήσεις. Η αδιαμαρτύρητη αποδοχή εκ μέρους της τοπικής διοίκησης της ευθύνης για τις κτηριακές ανάγκες των σχολείων έχουν φέρει σε σοβαρό αδιέξοδο και τα σχολεία της Θάσου, όπου η πλειοψηφία τους στεγάζεται σε υπέργηρα κτήρια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ΕΠΑΛ της Καλλιράχης, όπου στεγάζεται στο παλιό Δημοτικό της σκάλας, με την προσθήκη δύο κοντέινερ. Ζητάμε από την Δημοτική αρχή: Να διαμορφωθούν τα ταβάνια σε χαμηλότερο ύψος στο κτίριο του πρώην Δημοτικού, καθώς ο αντίλαλος δεν βοηθάει καθόλου την διδασκαλία και καθιστά δύσκολη την θέρμανση του κτιρίου κατά τους χειμερινούς μήνες.

Να εξεταστεί  η δυνατότητα λειτουργίας κυλικείου. Και το κυριότερο και ουσιαστικότερο, να προχωρήσει σε επέκταση των δυνατοτήτων του σχολείου σε τομείς και κατευθύνσεις, με παρέμβαση στην κυβέρνηση και υπουργείο για καινούργιες αίθουσες και εργαστήρια».

Διαβάστε επίσης