Ο Νίκος Σιδηρόπουλος απαντά στην ανάρτηση γονέων

 Ο Νίκος Σιδηρόπουλος απαντά στην ανάρτηση γονέων

Επί της κοινής δήλωσης – απάντησης εκλεγμένων Γονέων προς εμένα σε σχέση με το πρωινό δημόσιο κάλεσμά μου προς τους γονείς, έχω το δικαίωμα να τοποθετηθώ ως εξής :
Απάντησαν οι εκλεγμένοι συνάδελφοι ως εκπρόσωποι των γονέων μαθητών, που συμμετείχαν στις καταλήψεις; Γνωρίζω καλά ότι οι ίδιοι ούτε συμμετείχαν, ούτε παρακίνησαν οτιδήποτε. Συνεπώς η ανακολουθία αυτή προκαλεί έκπληξη.
Για την “μομφή” ότι είμαι απολογητής – υποστηρικτής της κυβερνητικής πολιτικής, σας παραπέμπω στις δημόσιες αναρτήσεις μου στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης “Facebook”. Εκεί, ο,τι γράφω μένει και δύναται να χρησιμοποιηθεί. Άλλωστε, πέραν αυτού, έχω τοποθετηθεί κατά της κυβερνητικής πολιτικής στην προ λίγων ημερών Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών ΑΜΘ, της οποίας είναι οι ίδιοι μέλη. Καθαρές κουβέντες. Για να γελάσει πικρά και ο κάθε πικραμένος…
Έκανα χρήση της διπλής ιδιότητάς μου, διότι έλαβα γνώση ότι υπήρχε εντολή αστυνομικής παρέμβασης στις εν εξελίξει καταλήψεις. Θεωρώ ότι ο κάθε εκλεγμένος στα όργανα το πρώτον – εφόσον δύναται – οφείλει να προλάβει την ταλαιπωρία και τον στιγματισμό της προσαγωγής εφήβων μαθητών στο αστυνομικό τμήμα, αλλά και της αγωνίας των γονέων τους, καθώς και την τυχόν άδικη εμπλοκή τους. Υπό την έννοια αυτή, ο στόχος επιτεύχθηκε.
Δεν μπαίνω καθόλου στη διαδικασία να κρίνω αν υπήρξαν δημοκρατικές διαδικασίες για την λήψη αποφάσεων για τις καταλήψεις. Και τούτο, διότι όλοι από τα ίδια θρανία περάσαμε.
Ο σκοπός, δηλαδή τα αιτήματα των μαθητών, είναι δίκαιος σε μεγάλο βαθμό. Δεν είναι εδώ ο κατάλληλος χώρος για περαιτέρω ανάπτυξη. Όμως σε κάθε περίπτωση, ο τυχόν δίκαιος σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Το μέσον της κατάληψης δεν είναι ενδεδειγμένο, ευτελίζει τα αιτήματα. Αυτό βέβαια είναι προσωπική μου άποψη και δεν προέβην στο κάλεσμα με βάση την άποψή μου.
Εν κατακλείδι, θέλω να γνωρίζετε, ότι δεν είμαι επαγγελματίας συνδικαλιστής που ανήκω σε οποιαδήποτε παράταξη. Θα προτιμούσα τους κομματικούς μηχανισμούς έξω από τους συλλόγους γονέων. Έλαχε να ασχοληθώ με τους συλλόγους γονέων, χωρίς να προσδοκώ οτιδήποτε ως προϋπηρεσία για να την δείξω κάπου, δυστυχώς όμως η μεγάλη αποχή των γονέων από τους συλλόγους τους δημιουργεί και τα σημερινά φαινόμενα.

Διαβάστε επίσης