• 18 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Ο ΟΛΚ έχει σχέδιο και το προχωρά

 Ο ΟΛΚ έχει σχέδιο και το προχωρά

Πριν από λίγες εβδομάδες ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Χρήστος Ηλιάδης είχε εκμυστηρευθεί δημόσια το μεγάλο του στόχο, την αξιοποίηση για τουριστικό σκοπό της πολυκατοικίας στην οποία στεγάζεται ο Οργανισμός. Πρόκειται για μία πολυκατοικία πολυόροφη που βρίσκεται στην παραλιακή οδό, στην διασταύρωση των οδών Εθνικής Αντίστασης και Αβέρωφ, η οποία προορίζεται για να φιλοξενήσει ξενοδοχειακή επένδυση.

Όταν ο Χρήστος Ηλιάδης είχε εξομολογηθεί αυτόν τον στόχο του, πολλοί είχαν ξαφνιαστεί, κάποιοι δυσκολεύονται ακόμη να το πιστέψουν. Θεωρούν ότι το εγχείρημα είναι ιδιαίτερα τολμηρό και δεν θα γίνει πράξη ποτέ.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα συνεχίζει αργά και σταθερά προς την ίδια κατεύθυνση, έχοντας λάβει πράσινο φως από τις υπερκείμενες αρχές, από το ΤΑΪΠΕΔ, αλλά και τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση υπουργεία.

Τώρα στοχεύει στην μετακόμιση του λιμεναρχείου Καβάλας και των υπηρεσιών του Οργανισμού, προκειμένου η πολυκατοικία σιγά – σιγά ν΄ αρχίσει ν΄ αδειάζει.

Στόχος του Χρ. Ηλιάδη είναι ο χώρος γραφείων στο κτήριο του Τελωνείου. Από την άλλη πλευρά η υπηρεσία του τελωνείου, όπως επίσης το χημείο του κράτους και οι αποθήκες του ΣΔΟΕ, θα πρέπει να βρουν άλλο δημόσιο ακίνητο, για να λειτουργήσουν, προκειμένου ν΄ αποχωρήσουν από το κτήριο του τελωνείου, όπου θα εξυπηρετηθούν το Λιμεναρχείο, ο Οργανισμός Λιμένα και η 2η Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος, που σήμερα νοικιάζει χώρους ιδιώτη, στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Το σενάριο είναι πολύ συγκεκριμένο και προχωρά αρκετά πιο γρήγορα, απ΄ ότι θα περίμενε κανείς. Υπάρχει θετική γνώμη επί της πρότασης από το ΤΑΪΠΕΔ, έτσι είναι πολύ πιθανό τους επόμενους μήνες μα βρεθεί ο κατάλληλος δημόσιος χώρος για το τελωνείο και το χημείο, πιθανόν στο Διοικητήριο, όπου υπάρχουν αρκετά ελεύθερα γραφεία.

Αν το Διοικητήριο δε μπορεί να φιλοξενήσει αυτές τις υπηρεσίες θ΄ αναζητηθεί άλλο δημόσιο κτήριο. Στο ίδιο πλαίσιο είναι και μια άλλη πρόταση του οργανισμού λιμένα, που αφορά τον έλεγχο των φορτηγών, σχετικά με τον εκτελωνισμό των προϊόντων που μεταφέρουν, να γίνεται με ραντεβού, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, στο νέο λιμάνι. Με αυτόν τον τρόπο θ΄ αποσυμφορηθεί εντελώς κυκλοφοριακά η κατάσταση στο κεντρικό λιμάνι, όπου μαζί με αυτούς που περιμένουν το πλοίο της γραμμής, περιμένουν τα φορτηγά για την απαραίτητη διαδικασία του εκτ4ελωνισμού.

Ο Οργανισμός θέλει ν΄ αποχωρήσει το δυνατόν συντομότερο από την πολυκατοικία του, στην οποία ωστόσο φιλοξενούνται κι άλλοι ιδιώτες (καταστήματα και γραφεία). Και γι΄ αυτούς υπάρχει μέριμνα να αποχωρήσουν εντός των προσεχών μηνών, αφού τα περισσότερα συμβόλαια που υπάρχουν λήγουν τους προσεχείς μήνες, το αργότερο στο τέλος του 2017.

Έναν πρώτο σχέδιο, από αυτά που επεξεργάζεται αλλά δεν έχει οριστικοποιήσει ο Οργανισμός, προβλέπει, εκκένωση της πολυκατοικίας στο τέλος του 2017 και διεθνή διαγωνισμό ώστε αυτή ν΄ αξιοποιηθεί τουριστικά ως ξενοδοχείο, αρχές του 2018.

Στο κτήριο του τελωνείου ο Οργανισμός έχει προ πολλού εκφράσει το αίτημά του για 500 τ.μ. στην αποθήκη. Το υπόλοιπο συμφωνεί να χρησιμοποιηθεί από το Δήμο Καβάλας. Αυτή η κινητικότητα θα συνεχισθεί και τους ερχόμενους μήνες, τα πράγματα θα γίνουν σύντομα πιο συγκεκριμένα. Βασική προτεραιότητα του Δημοσίου είναι να βρεθούν άλλα δημόσια ακίνητα για την εξυπηρέτηση του τελωνείου, του χημείου και της αποθήκης του ΣΔΟΕ. Θυμίζουμε ότι το τελωνείο θα μετακινηθεί σε άλλο δημόσιο χώρο μόνο για πέντε χρόνια, καθώς μέσα στην επόμενη 5ετία θα έχει κατασκευαστεί στο νέο λιμάνι το κτήριο το οποίο θα είναι οριστικά η καινούρια του έδρα.

 

Διαβάστε επίσης