Άριστη η εκδήλωση στην Παναγούδα

 Άριστη η εκδήλωση στην Παναγούδα

Με καθυστέρηση μιας περίπου εβδομάδας, λόγω της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το βράδυ της Τρίτης, στο δάσος της Παναγούδας, το λαϊκό γλέντι του Συλλόγου κατοίκων της συνοικίας Αγίας Παρασκευής. Ήταν μία άριστη εκδήλωση τόσο ως προς την προετοιμασία της όσο και ως προς την υλοποίησή της. Χόρεψαν χορευτικά συγκροτήματα από το σύλλογο Περιγιαλίου, του Χορευτικού Ομίλου Καβάλας και του οικοδεσπότη συλλόγου της Αγίας Παρασκευής.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης στη σκηνή ήταν το λαϊκό συγκρότημα «Εμπειροτέχνες».

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο διοργανωτής σύλλογος είχε όλες τις προβλεπόμενες άδειες για την εκδήλωσή του, Απευθύνθηκε και στην εφορία την οποία ενημέρωσε, η δε εφορία τον υποχρέωσε να πάρει άδεια κι από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, δηλαδή του δάσους της Παναγούδας, με αποτέλεσμα να ερωτηθεί και να συμφωνήσει για την εκδήλωση, ακόμα και η κεντρική υπηρεσία του ΙΚΑ, στο οποίο ανήκει μέρος του δάσους της Παναγούδας.

Οι διοργανωτές είχαν μεγάλο άγχος. Η προετοιμασία ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες, πλην όμως νωρίς το απόγευμα της Τρίτης άρχισε να βρέχει. Όλοι ανησύχησαν για τον καιρό, αλλά στη συνέχεια αυτός βελτιώθηκε.

Υπήρξε λαχειοφόρος αγορά, με μεγάλη ανταπόκριση από τους παρευρισκόμενους.

Όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, καλωσόρισε ο Πρόεδρος του συλλόγου Απόστολος Λυκουρίνος. Εξήγησε πως ακριβώς ο Σύλλογος προσπαθεί να ζωντανέψει τη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, με προτεραιότητα τα πολιτιστικά, χωρίς όμως να υποτιμά και να υποβαθμίζει την ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων της γειτονιάς. Τόνισε ότι υπάρχει άριστη συνεργασία με όλους τους τοπικούς παράγοντες. Αυτό φάνηκε κι από την προσέλευσή τους στην εκδήλωση, Εκεί ήταν η Δήμαρχος Δ. Τσανάκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος. Και οι δύο στο σύντομο χαιρετισμό τους έδωσαν συγχαρητήρια στο Σύλλογο κατοίκων της Αγίας Παρασκευής, για τη δραστηριότητά του.

Ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Γάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Αρχ. Γρανάς, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Κ. Παπακοσμάς, ο Πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κ. Αντωνιάδης, ο υποψήφιος Δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Μ. Παπαδόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Θ. Τζατζάρης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας Σωτ. Κορέλας, ο οποίος είχε στη διάθεση των διοργανωτών, όση ώρα διήρκεσε η εκδήλωση πυροσβεστικό όχημα, εκπρόσωπος του λιμεναρχείου, αλλά κι  ο επικεφαλής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Μάκης Χαραλαμπίδης. Ο Διοικητής της Π.Υ. Σωτ. Κορέλας, δήλωσε φίλος του Συλλόγου.

Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης.

 

 

.

 

Διαβάστε επίσης