• 25 Απριλίου 2024,

Ο ΟΛΚ στην έκθεση κρουαζιέρας Seatrade: Υπάρχουν κάποιες ελπίδες μικρής ανάκαμψης για το 2019

 Ο ΟΛΚ στην έκθεση κρουαζιέρας Seatrade: Υπάρχουν κάποιες ελπίδες μικρής ανάκαμψης για το 2019

Ο διευθυντής του ΟΛΚ Μηνάς Τάτσης και ο υπεύθυνος κρουαζιέρας Γρηγόρης Κεκρόπουλος ήταν την προηγούμενη εβδομάδα στη Λισαβόνα. Εκπροσώπησαν τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας στην 3ημερη έκθεση τουρισμού κρουαζιέρας, γνωστή μας Seatrade. Στη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε στον ίδιο τόπο το ετήσιο συνέδριο λιμένων κρουαζιέρας Μεσογείου. Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας πέραν του ότι μετέχει στους Λιμένες Κρουαζιέρας Μεσογείου, παρακολουθεί πάντα και την έκθεση και το συνέδριο. Η Ελλάδα συμμετείχε στην ίδια συνάντηση για την κρουαζιέρα με εκπροσώπους των λιμένων Ηράκλειο, Κέρκυρα, Πειραιά και Ηγουμενίτσα.

Τα καλά νέα αφορούν την κρουαζιέρα του 2019. Οι εταιρίες ξαναβάζουν στα προγράμματα τους λιμάνια της Τουρκίας (Σμύρνη, Κουσάντασι κτλ). Τα άσχημα νέα είναι ότι εκτός προγράμματος και για το 2019 παραμένει η Κωνσταντινούπολη. Το συγκεκριμένο λιμάνι έχει συνδεθεί με τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Καβάλας.

Οι δύο εκπρόσωποι του ΟΛΚ είχαν επαφές με κεντρικά πρακτορεία, παρουσίασαν τις υποδομές του λιμανιού, πρότειναν δρομολόγια. Το λιμάνι της Καβάλας είναι γνωστό ως λιμάνι που «δένουν» κρουαζιερόπλοια. Οι υποδομές που διαθέτει ικανοποιούν και με το παραπάνω. Υπάρχουν ωστόσο τα γνωστά προβλήματα που αφορούν την γενικότερη αστάθεια στην Τουρκία και το ότι οι τουρίστες και επιβάτες κρουαζιερόπλοιων δεν προτιμούν την γειτονική μας χώρα. Ειδικά την Κωνσταντινούπολη.

Για το 2019 το λιμάνι της Καβάλας έχει βέβαιες 5 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων. Φέτος η χρονιά θα κλείσει με 5 αφίξεις, εκ των οποίων δύο αναμένονται τον Οκτώβρη. Το 2017 οι αφίξεις ήταν 6. Φαίνεται δηλαδή το πράγμα να μην χειροτερεύει ως προς τα κρουαζιερόπλοια που θα έρθουν στο λιμάνι μας την Άνοιξη, το Καλοκαίρι και το Φθινόπωρο του 2019. Αφού από τώρα έχουν γνωστοποιηθεί 5 αφίξεις, πιθανότερο είναι αυτές να αυξηθούν.

*Στην φωτογραφία έντυπα και του λιμανιού της Καβάλας σε ένα από τα σταντ της έκθεσης της Λισαβόνας.

Διαβάστε επίσης