Ο Όμιλος Πόντιων Χορευτών αναβιώνει το έθιμο των Μωμόγερων

 Ο Όμιλος Πόντιων Χορευτών αναβιώνει το έθιμο των Μωμόγερων

Αγιασμό έκανε στους χώρους του το Σάββατο ο δραστήριος (αν και σχετικά νέος, ιδρύθηκε τον Νοέμβρη του 2013) σύλλογος Όμιλος Πόντιων Χορευτών. Τα μέλη του συλλόγου προσήλθαν με σπιτικό φαγητό και μεζέδες αφού επακολούθησε ποντιακό γλέντι. Η προσέλευση ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, αφορούσε τόσο μικρούς όσο και μεγάλους.

Ο Όμιλος Πόντιων Χορευτών έχει πολλά τμήματα χορού (παιδικό, εφηβικό, ενηλίκων, αρχαρίων, παραστάσεων κτλ) ενώ ασχολείται και με τη χορωδία και με το θέατρο.

Τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Ιορδάνης και τον παρακολούθησαν οι Κώστας Αντωνιάδης, Θόδωρος Μαρκόπουλος, Λάκης Γρανάς, Νίκος Ξανθόπουλος, Κυριάκος Κελίδης. Με την ευκαιρία έγινε γνωστό ότι ο Όμιλος επιδιώξει στις εορταστικές εκδηλώσεις στο τέλος του έτους να αναβιώσει στο κέντρο της πόλης το γνωστό έθιμο των Μωμόγερων.

Τούτη την φορά η αναβίωση θα γίνει με δική του δράση, χωρίς να προσκληθούν σύλλογοι της Μακεδονίας (όπως έγινε στο παρελθόν). Πρόεδρος του Ομίλου είναι ο Χρήστος Ορφανίδης. Οι άψογοι και πεντακάθαροι χώροι του συλλόγου (εκεί γίνονται και οι πρόβες) υπάρχουν στο ισόγειο της Ευγ. Ιορδάνου 30. Δασκάλα χορού είναι η Ελένη Αλεξανδρίδη.

 

Διαβάστε επίσης