• 14 Μαΐου 2024,

Ο Ουμπέρτο Βαλντίβια από το μακρινό Περού

 Ο Ουμπέρτο Βαλντίβια από το μακρινό Περού

Μέλος της ξένης αποστολής που έφθασε από το μακρινό Περού, ο Ουμπέρτο Βαλντίβια, μίλησε στην εφημερίδα της ΠΡΩΙΝΗΣ για το ταξίδι και τη συμμετοχή του στο φετινό φεστιβάλ COSMOPOLIS. Όπως μας εξήγησε, η 20ωρη αεροπορική πτήση ξεκίνησε από τη Λίμα του Περού και με ενδιάμεσες στάσεις στο Άμστερνταμ, στο Παρίσι, στην Αθήνα, έφθασε τελικά στην Καβάλα. Η περουβιανή αποστολή πάντως έχει ταξιδέψει ακόμη μακρύτερα κατά το παρελθόν, επισκεπτόμενη την Κίνα ύστερα από μια διαδρομή περίπου τριάντα ωρών.

Το καβαλιώτικο στοιχείο που θύμισε στα μέλη της αποστολής την πατρίδα τους ήταν η θάλασσα, διότι η Λίμα είναι μια από τις ελάχιστες λατινοαμερικάνικες παραθαλάσσιες πόλεις. Οι μακρινοί επισκέπτες συνάντησαν ένα αγαπητό λαό, ζεστό και φιλόξενο. Κατά την άποψη του Ουμπέρτο Βαλντίβια ο τουρισμός είναι μια «κάλυψη» της οικονομικής κρίσεως, την οποία δε θα είχε συνειδητοποιήσει εάν δεν του την είχαν εξηγήσει.

Το Περού προσφάτως εξήλθε από μια μεγάλη οικονομική κρίση που εμπεριείχε και βία. Σήμερα ωστόσο το Περού κινείται σε ρυθμούς ανάπτυξης η οποία θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες της περιοχής. Η υποδοχή και η φιλοξενία των καβαλιωτών έκαναν τα μέλη της περουβιανής αποστολής να νιώθουν όπως στο σπίτι τους. Οι Έλληνες είναι φιλικοί, φιλόξενοι και μας πλησιάζουν με την καλύτερη διάθεση προκειμένου να μας βοηθήσουν, μας εκμυστηρεύθηκε ο Ουμπέρτο Βαλντίβια.

Διαβάστε επίσης