Ο πιο δύσκολος χειμώνας θα είναι αυτός !

 Ο πιο δύσκολος χειμώνας θα είναι αυτός !

Ποιος να μας το έλεγε ότι αυτός ο χειμώνας 2021 – 22 θα είναι ο πιο δύσκολος όσο αφορά την πορεία της πανδημίας που είναι σε φάση μίας νέας και ιδιαίτερα απειλητικής έξαρσης μηδενίζοντας σε αρκετές χώρες όλη την προσπάθεια που έγινε μέχρι σήμερα.

Είναι λες και η πανδημία ξεκίνησε χθες !

Αυστρία και Γερμανία έχουν αρχίσει τα οριζόντια lockdown που επηρεάζουν και τους εμβολιασμένους ενώ στην φάση της προθέρμανσης για ανάλογα μέτρα είναι και η Ολλανδία.

Δεν πάμε καλά και σίγουρα δεν θα είναι ένας εύκολος χειμώνας.

Ήδη και στην Ελλάδα είμαστε κοντά στο να σπάσουμε το ρεκόρ σε ημερήσιους θανάτους που είχε σημειωθεί πέρσι το Νοέμβριο που ήμασταν σε lockdown.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση επιμένει και λέει ότι ένα οριζόντιο lockdown δεν είναι επιλογή γιατί πολύ απλά δεν θα το αντέξει η οικονομία.

Ένα ενδεχόμενο επόμενο lockdown είναι πολύ πιθανό να χτυπήσει την πόρτα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση  θέλει να το αποφύγει όπως ο διάολος το λιβάνι !

Έχουμε φάει τους προηγούμενους μήνες με τις αναστολές και τα lockdown και τα μαξιλάρια και τα στρώματα και τα παπλώματα.

Ότι είχαμε μαζέψει με ιδρώτα και πόνο προκειμένου να μην ξαναζήσουμε αυτά που ζήσαμε μετά το 2010 μας τα έφαγε η υγειονομική κρίση μέσα σε λίγους μήνες.

Τα λεγόμενα μπουρμπούλια !!!

 

Νύχτα μέρα δουλεύουν προκειμένου να ξεκινήσει να λειτουργεί αρχές του μήνα το νέο super market που ανοίγει στα δυτικά της πόλης.

Όλες τις προηγούμενες εβδομάδες υπήρχε οργασμός εργασιών από διάφορα συνεργεία που δουλεύανε ταυτόχρονα  και  αλλάξανε ριζικά το ακίνητο που φιλοξενούσε επιχείρηση ρουχισμού.

 

Το χειρότερο δεν είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κατεβαίνει για να διεκδικήσει εκ νέου την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ αλλά ότι πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει και ότι αξίζει να έχει μία δεύτερη ευκαιρία όταν κάποιοι άλλοι δεν είχανε ούτε μία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να διαγράψουμε από την μνήμη μας όλα όσα γίνανε επί της σύντομης  θητείας του στο Μέγαρο Μαξίμου να ξεχάσουμε ότι ήταν αυτός που μας έριξε στην αγκαλιά του ΔΝΤ και να του δώσουμε μία δεύτερη ευκαιρία για να βρει επιτέλους τα λεφτά που πίστευε από τότε ότι υπάρχουν.

Μακάρι το πικ της έξαρσης  που όλοι περιμένουν να μας έρθει πριν τα Χριστούγεννα.

Αυτό είναι το καλό σενάριο.

Το κακό σενάριο είναι το πικ να γίνει μετά τις γιορτές και αυτό θα είναι μεγάλο πρόβλημα αφού θα είμαστε «τεντωμένοι» καθόλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

 

Η τούρκικη λίρα βυθίζεται οι Τούρκοι πολίτες πεινάνε και ο Ερντογάν κάνει σα να μην τρέχει τίποτα.

Σφυρίζει αδιάφορα και συνεχίζει να δηλώνει αισιόδοξος χωρίς να εξηγεί από πού μπορεί να πηγάζει αυτή η αισιοδοξία του.

Όλα δείχνουν ότι το πολιτικό του τέλος είναι κοντά.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης