• 19 Απριλίου 2024,

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ορφέα Στέφανος Καρακίδης απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Ρεάλ Μαδρίτης (φωτογραφίες)

 Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ορφέα Στέφανος Καρακίδης απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Ρεάλ Μαδρίτης (φωτογραφίες)

Ο Στέφανος Καρακίδης, δημότης Παγγαίου,  σε νεαρή ηλικία είχε αγωνιστεί στον Ορφέα Ελευθερούπολης (Δ` Εθνική) ενώ πριν είχε ξεκινήσει να παίζει ποδόσφαιρο στις Ελπίδες Καβάλας. Αγωνίστηκε και στις μεικτές της ΕΠΣΚ.  Ακόμη συνδυάζοντας τις σπουδές του, αγωνίστηκε και σε ομάδα των Ιωαννίνων (Δ` Εθνική).   Ο  πατέρας του Σπύρος ήταν πρόεδρος στον Ορφέα Ελευθερούπολης και πιστός φίλαθλος στη συνέχεια. Άνθρωπος του ποδοσφαίρου.

Ο Στέφανος κάποια στιγμή αποφάσισε να ρισκάρει και  να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στο εξωτερικό μετά τις σπουδές του στο οικονομικό  στην Ελλάδα. Αρχικά βρέθηκε στη Μάλτα και στη συνέχεια στο Γιβραλτάρ. Κατοικεί μόνιμα στην πόλη Μαρμπέγια της Ισπανίας, έχοντας κάνει τη  δική του οικογένεια.

Τον τελευταίο χρόνο φοίτησε στο Escuela Universitaria Real Madrid Universidad Europea προκειμένου να αποκτήσει το master στο sports management. Μαζί με άλλους 540 συμφοιτητές  απ` όλο τον κόσμο, αποκόμισαν πρώτα απ` όλα σημαντικές εμπειρίες μέσα σε μια μεγάλη ποδοσφαιρική οικογένεια.

Η αποφοίτηση έγινε στις αρχές Ιουλίου σε μια μεγάλη γιορτή στο γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης με παρόντες όλα τα μεγάλα στελέχη της «Βασίλισσας».  Ο Στέφανος Καρακίδης πλέον μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα του  sports management, έχοντας στα χέρια του ένα πτυχίο που θα το ζήλευαν πολλοί. Είναι ένα τρανό παράδειγμα  ότι όλοι οι νέοι κάποτε πρέπει να ανοίγουν τα φτερά τους και να προσπαθούν σε δύσκολες συνθήκες.

 

Διαβάστε επίσης