• 25 Απριλίου 2024,

Ο Πύργος του … Covid – 19

 Ο Πύργος του … Covid – 19

Αυτό που προβληματίζει τους επιστήμονες είναι τα πολλά κρούσματα στην Θεσ/νίκη που παρά την έναρξη της καραντίνας συνεχίζουν να έχουν αυξητικές τάσεις.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία το 32% του πληθυσμού της συμπρωτεύουσας έχει νοσήσει και η επέλαση του ιού φαίνεται να είναι ανεξέλεγκτη.

Αυτό ίσως μας πάει πίσω και ίσως παρασύρει όλη την χώρα σε παράταση της καραντίνας για μία εβδομάδα ακόμα.

Εκτός και αν το Μαξίμου αποφασίσει η παράταση να ισχύσει μόνο για την Θεσ/νίκη.

Αν ρωτήσεις ένα κάτοικο της Θεσ/νίκης ποιος είναι ο λόγος αυτής της έκρηξης των κρουσμάτων θα σου απαντήσει οι νέοι που όλο αυτό το διάστημα κάνανε πάρτι και γενικότερα ξεσαλώνανε  χωρίς να τηρούνε τα μέτρα ασφαλείας.

Αυτή είναι η κύρια αιτία που ξέφυγε η κατάσταση και τώρα δεν μπορούν να την μαζέψουν με τίποτα.

 

Να προτιμάτε τις  καινούργιες μάσκες που κυκλοφορούν και έχουν  στα κορδονάκια ρυθμιστή  για να προσαρμόζονται ανάλογα με το μέγεθος του κεφαλιού.

Επειδή η χρήση της  μάσκας έχει μέλλον θα πρέπει να έχουμε και την κατάλληλη  έτσι ώστε όταν τελειώσει αυτή η περίοδος  να μην έχουν γίνει τα αυτιά μας σαν πιατάκια του καφέ.

Μην βγάλουμε τις μάσκες και πάμε όλοι για πλαστική στα αυτιά !

 

Στους -70 βαθμούς  θα πρέπει να φυλάσσονται τα εμβόλια της Pfizer όταν με το καλό κυκλοφορήσουν.

Αυτή την υποδομή έχει μόνο η Γερμανία και κάποιες άλλες  χώρες της Ευρώπης ενώ για τις περισσότερες που δεν υπάρχει αυτή η οργάνωση θα πρέπει από τώρα να αρχίσουν να δουλεύουν  πάνω σε αυτό το πλάνο.

Είναι κρίμα να κυκλοφορήσει το εμβόλιο και να μείνουμε πίσω στις παραγγελίες γιατί δεν θα έχουμε που να το αποθηκεύσουμε.

 

Όταν κάθε χρόνο  και υπό νορμάλ συνθήκες δίνεται παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας φέτος είναι σίγουρη και θα είναι σαφώς μεγαλύτερη των 10 ημερών που δίνεται συνήθως.

Μάλιστα ίσως για αυτό το θέμα να έχουμε και πολύ σύντομα ανακοινώσεις αφού το Υπουργείο Μεταφορών δεν θα περιμένει την τελευταία ημέρα για να ανακοινώσει την παράταση της προθεσμίας.

 

Στην διάρκεια αυτής της δεύτερης  καραντίνας σχεδόν απογειώνεται η υπηρεσία delivery αφού όλες οι επιχειρήσεις την υιοθετούν και την προσφέρουν στους πελάτες τους προκειμένου με αυτό τον τρόπο να συνεχίζουν να δουλεύουν.

Ακόμα και οι μεγάλες αλυσίδες Super Market για αυτή την περίοδο προσφέρουν αυτή την υπηρεσία στους πελάτες τους.

 

Μεγάλες ανατροπές έρχονται στο ΔΙΑΦΑΝΙ που και μέσα στην καραντίνα είναι το σήριαλ που συνεχίζει να μονοπωλεί το τηλεοπτικό ενδιαφέρον.

Μετά τις «ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ» το χάος και μετά το χάος πάλι οι «ΑΓΙΡΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ».

Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να τις κοντράρει στο θέμα της τηλεθέασης.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νου σας μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης