• 25 Απριλίου 2024,

Ο Ροταριανός όμιλος “ΝΕΣΤΟΣ” γιόρτασε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με τους κατοίκους του Διπόταμου

 Ο Ροταριανός όμιλος “ΝΕΣΤΟΣ” γιόρτασε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με τους κατοίκους του Διπόταμου

Ο Ροταριανός Όμιλος Νέστου, ακολουθώντας την παράδοση που δημιούργησε στη σχεδόν δεκαετή λειτουργία του, διοργάνωσε εκδήλωση εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο χωριό Διπόταμος του πρώην Δήμου Ορεινού, που από το 2010 ανήκει πλέον στον ενιαίο Δήμο Νέστου. Πολλά χρόνια είχε να εορταστεί πανηγυρικά στον Διπόταμο η συγκεκριμένη Εθνική Επέτειος καθώς το σχολείο του χωριού έχει κλείσει εδώ και πολύ καιρό με συνένωση όλων των σχολείων της γύρω περιοχής στο Δημοτικό Σχολείο Λεκάνης.

Το ίδιο είχε διοργανώσει σε προηγούμενες χρονιές ο Ροταριανός Όμιλος Νέστου και στο Ελαφοχώρι, στον Πλαταμώνα και στην Αβραμηλιά… Αφού τελέστηκε από τον παπα-Θόδωρο το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των πεσόντων στους αγώνες του Έθνους, ο Πρόεδρος του χωριού Γιάννης Παπαδόπουλος καλωσόρισε με ζεστασιά τους ροταριανούς φίλους- επισκέπτες και του συγχωριανούς και η γραμματέας του Ομίλου Αναστασία Κρυωνά παρουσίασε τον Ροταριανό Διοικητή της 2484 Περιφέρειας, Αριστοτέλη Αποστολίδη, που ήλθε από την Θεσσαλονίκη επί τούτου και εκφώνησε την πανηγυρική ομιλία, αφιερωμένη στο Έπος του ’40 .

Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών από τον Πρόεδρο του χωριού, τον Πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Νέστου Γεώργιο Χατζηδημητρίου, τον Διοικητή της Ροταριανής Περιφέρειας και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Διποτάμου Γεώργιο Θεοφυλακτίδη. Ακολούθως όλοι μαζί ψάλαμε τον Εθνικό μας Ύμνο. Έπειτα προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους γέροντες και γερόντισσες συμβολικά δώρα από τον Ροταριανό Όμιλο Νέστου.

Λίγο αργότερα, μετά από ένα περίπατο στη γύρω πανέμορφη ορεινή φύση, γευματίσαμε σε γνωστή ταβέρνα του χωριού, που ήταν κατάμεστη από επισκέπτες και πολλοί χορέψαμε με  παραδοσιακά τραγούδια.

Δελτίο τύπου

 

Διαβάστε επίσης