• 13 Μαΐου 2024,

Ο Σκοπευτικός Όμιλος Καβάλας με χαρά θα δεχθεί για προπόνηση τη χρυσή Άννα Κορακάκη

 Ο Σκοπευτικός Όμιλος Καβάλας με χαρά θα δεχθεί για προπόνηση τη χρυσή Άννα Κορακάκη

Τη θερμή φιλοξενία της χρυσής ολυμπιονίκη στη σκοποβολή Άννας Κορακάκη είναι έτοιμος να προσφέρει ο Σκοπευτικός Όμιλος Καβάλας, εάν εκείνη το αποφασίσει. Το υπαίθριο σκοπευτήριο της Καβάλας που βρίσκεται στο Κοκκινόχωμα, είναι σαφώς σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την παράγκα στην οποία εξ ανάγκης προπονούνταν η χρυσή πλέον ολυμπιονίκης.

Η ιστορία του Σκοπευτικού Ομίλου Καβάλας είναι μακρά και μάλιστα το 2005 είχε οργανώσει πανευρωπαϊκό αγώνα, έχει επίσης διοργανώσει πανελλήνιους αγώνες, ενώ στις τάξεις του ανήκει ο πανελλήνιος πρωταθλητής της πρακτικής σκοποβολής Αλέξανδρος Σκλάβης, ο πατέρας του οποίου είναι από τους παλαιότερους αθλητές σκοποβολής της χώρας.

Ο πρόεδρος του ομίλου Γιώργος Καραγκιόζογλου, δήλωσε ότι οι εγκαταστάσεις είκοσι θέσεων με χαρά θα υποδέχονταν την Άννα Κορακάκη για προπόνηση, συμπλήρωσε όμως ότι το μόνο πρόβλημα θα ήταν οι καιρικές συνθήκες και κυρίως ο επηρεασμός από τον αέρα, λόγω της υπαίθριας κατασκευής. Μάλιστα, με λίγη βοήθεια από την πολιτεία, ο καβαλιώτικος όμιλος θα μπορούσε να αναλάβει ακόμη και τη διοργάνωση παγκόσμιων αγώνων. Από τα 115 ενεργά μέλη του ομίλου, οι τέσσερις είναι γυναίκες.

Ο κ. Καραγκιόζογλου, μας εξήγησε ότι το άθλημα της σκοποβολής δυστυχώς είναι παρεξηγημένο, διότι δύσκολα μπορείς να πείσεις τους γονείς μικρών παιδιών να επιτρέψουν την επαφή τους με πραγματικό όπλο. Ευκολότερη είναι η ενασχόληση παιδιών αστυνομικών με το συγκεκριμένο άθλημα λόγω εξοικείωσης με την ιδέα του όπλου. Όσο επικίνδυνη είναι η χρήση δικύκλου χωρίς κράνος, τόσο επικίνδυνη είναι και η σκοποβολή εάν δεν τηρηθούν οι κανονισμοί. Εκείνο όμως που θα πρέπει να κατανοήσει ο κόσμος είναι πως η σκοποβολή αποτελεί άθλημα.

Τα μέλη του Σκοπευτικού Ομίλου Καβάλας παρακολουθούσαν την πορεία της Άννας Κορακάκη, ειδικά μετά τη διάκρισή της σε πανευρωπαϊκούς αγώνες, αλλά δε μπορούσαν να προβλέψουν ότι θα σκαρφάλωνε στην κορυφή του σκοπευτικού κόσμου. Ο κ. Καραγκιόζογλου αποφάνθηκε ότι θα έπρεπε να είχε στηριχθεί εγκαίρως η 20χρονη αθλήτρια ειδικά με τη λαμπρή πορεία που παρουσίαζε.

Στο παρελθόν ο όμιλος είχε στηριχθεί από άτομα όπως ο κ. Καρατζιώτης και ο κ. Καλλιοντζής στη βελτίωση των υπαίθριων εγκαταστάσεων. Τα τελευταία έξι χρόνια όμως εξαιτίας και της κρίσης, ο όμιλος πορεύεται μόνος του. Την Κυριακή 4 Σεπτέμβρη ο όμιλος διοργανώνει τον καθιερωμένο επετειακό αγώνα, όπου θα μετέχουν 125 – 130 αθλητές ακόμη και από ευρωπαϊκές χώρες όπως Γερμανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Ιταλία. Η είσοδος στον αγώνα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο κ. Καραγκιόζογλου διατύπωσε και το παράπονό του για το φετινό πανελλήνιο αγώνα που θα έπρεπε να είχε διεξαχθεί στην Καβάλα και όχι στην Κοζάνη. Ο συγκεκριμένος αγώνας διοργανώνεται ανά 4ετια σε μία ζώνη και η συνεχόμενη φιλοξενία δύο αγώνων στην ίδια πόλη ήταν άδικη.

Ο Σκοπευτικός Όμιλος Καβάλας ιδρύθηκε το 1989, από μια ομάδα «Φίλων των Όπλων» και φίλων κυνηγών. Η ίδρυση του ομίλου τους βοήθησε να υλοποιήσουν το όνειρό τους. Να ασχοληθούν με τα πυροβόλα-ραβδωτά όπλα. Ψυχή αυτής της υλοποίησης ήταν ο Δημήτρης Σκλάβης, που από έφηβος έπαιρνε μέρος σε αγώνες σκοποβολής ανά την επικράτεια, ως σκοπευτής – μέλος της ΣΚΟΕ. Πρωτεργάτης της κίνησης ήταν επίσης οι: Δ. Σκλάβης, Α. Αθανασίου, Απ. Μαρούλας, Ι. Ρουμελιώτης, Α. Σαραφούδης, Κ. Τσιρόπουλος, Γ. Μετζογιαννάκης, Χρ. Δελής, Ν. Μπότσας, Στ. Παγίδης, N. Κόκκινος.

Τα χρόνια που πέρασαν δυνάμωσαν πολύ τον Όμιλο και σήμερα αριθμεί πάνω από 480 μέλη, προερχόμενα όχι μόνο από την Καβάλας αλλά και από τις όμορες περιφερειακές ενότητες. Με προσεκτικά βήματα, με υπομονή και επιμονή, με θυσίες και προσωπική εργασία, αλλά και σχετική βοήθεια από μερικούς «φωτισμένους» τοπικούς άρχοντες, ο όμιλος κατάφερε να σταθεί γερά στα πόδια του, να κατασκευάσει το σκοπευτήριο 30 σταδίων, να διαθέτει καλή επάρκεια σε υλικά και κατασκευές, να διοργανώνει αγώνες σταθερού στόχου μικρού και μεγάλου διαμετρήματος. Ο όμιλος διαθέτει στεγασμένους χώρους, γραφείο, αίθουσα για συγκεντρώσεις και κιόσκια για δροσιά που μπορούν να ξεκουράσουν τουλάχιστον 250 ανθρώπους. Το 9μελες διοικητικό συμβούλιο του ομίλου που εκλέχθηκε τον Οκτώβρη του 2014 αποτελείται από τα εξής άτομα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΡΒΑΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗΣ

ΤΑΜΙΑΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΡΟΥΤΣΑΛΗΣ

ΥΠΕΥΘ. ΕΓΚΑΤΑΣ. & ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟΥ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΕΦΟΡΟΣ ΟΠΛΙΣΜΟΥ: ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ

ΜΕΛΗ: ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΚΛΑΒΗΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΣΚΟΕ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ

Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν αθλητές του Σκοπευτικού Ομίλου Νομού Καβάλας (ΣΚ.Ο.Ν.Κ.) θα πρέπει να προσκομίσουν:

1) Αίτηση εγγραφής

2) Τέσσερις 4 φωτογραφίες έγχρωμες (τύπου ταυτότητας)

3) Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης

4) Φωτοτυπία της ταυτότητας (και οι δύο όψεις στην ίδια σελίδα)

5) Δύο (2) υπεύθυνες δηλώσεις του Ν. 1599/86

6) Δήλωση εγγραφής (έντυπο ΣΚΟΕ)

7) «ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ» θεωρημένο από Ψυχίατρο ή Παθολόγο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Αντίγραφο Ποιν. Μητρώου, δεν απαιτείται για ένστολους. Αντίγραφο Ποιν. Μητρώου εκδίδεται μέσω των ΚΕΠ. Όλα τα έντυπα (Νο. 5,6 και 7) παραλαμβάνονται από τον Όμιλο.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ:

Εγγραφή στον Όμιλο (εφάπαξ) 50 €

Ετήσια Συνδρομή Ομίλου 30 €

Παράβολο ΣΚ.Ο.Ε. 35 €  (έκδοση Δελτίου Σκοπευτή «ΔΕ-ΣΚ»)

Παράβολο ΣΚ.Ο.Ε. / Ε.Τ.Ε.Π.Σ. 6 €  (για την Πρακτική Σκοποβολή)

Παράβολο ΣΚ.Ο.Ε. 25 €  (ανανέωση ΔΕ-ΣΚ)

Παράβολο ΣΚ.Ο.Ε. / Ε.Τ.Ε.Π.Σ. 6 €  (ανανέωση για την Πρακτική)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Τόσο το Δελτίο Σκοπευτή (ΔΕ-ΣΚ) όσο και η «ταυτότητα» ΣΚ.Ο.Ε./Ε.Τ.Ε.Π.Σ. ανανεώνονται κάθε χρόνο τον Ιανουάριο. Σε αντίθετη περίπτωση, ο σκοπευτής που δε θα ανανεώσει τις ταυτότητες, απαγορεύεται να λάβει μέρος, είτε σε προπόνηση ή σε αγώνες, μέχρι να ανανεώσει τις ταυτότητες.

Διαβάστε επίσης