Ο σύλλογος της Παναγίας επανήλθε με Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

 Ο σύλλογος της Παναγίας επανήλθε με Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Πέρσι τέτοια εποχή όχι μόνο στην Παναγία αλλά σε όλη την Καβάλα -σε όλες τις συνοικίες της- επικρατούσαν εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Υγειονομικές και ουσιαστικές.

Πέρσι οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις δεν έγιναν. Κι όποιοι κάτι τόλμησαν, ήταν κάτι πολύ προσεκτικό και τελικά μουδιασμένο. Με πολύ μικρή προσέλευση κόσμου. Ευτυχώς φέτος τα δεδομένα άλλαξαν. Μάθαμε να ζούμε με την πανδημία, ξέρουμε να προφυλαγόμαστε. Κυρίως μέσω των εμβολίων.

Οπότε είναι φυσιολογικό να επιχειρηθεί μια επιστροφή στην κανονικότητα. Αυτό το επεδίωξαν ήδη η διοίκηση και τα μέλη του συλλόγου των κατοίκων της Παναγίας «Το Κάστρο». Το ίδιο έκαναν κι άλλοι σύλλογοι. Στην πόλη και στα χωριά. Στην Παναγία ακόμη και η βροχή δεν τους σταμάτησε.

Στόλισαν υπό βροχή τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της Παλιάς Μουσικής. Κι επειδή υπήρχε μεγάλο μεράκι, ο στολισμός ήταν πραγματικά εντυπωσιακός. Ξεχωριστός. Από χθες άρχισε ένα τριήμερο εκδηλώσεων. Συνεχίζεται σήμερα και αύριο. Με κέφι και αξιοπρόσεκτη συμμετοχή.

Στην Πρωινή μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Φώτης Λαζαρίδης. Εξήγησε και ενημέρωσε για τα ακόλουθα:

«Η αλήθεια ότι σχεδιάσαμε τις εκδηλώσεις και το συνολικό πρόγραμμα σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν. Τα τηρούμε παντού και κατά γράμμα. Προσπαθήσαμε οι εκδηλώσεις να είναι σε εξωτερικό χώρο ώστε να είναι πιο εύκολο και πιο απλό να τις παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι. Οι ιδέες μας ήταν όπως πριν τον κορωνοϊό. Στοχεύσαμε φυσικά στα παιδιά. Στολίσαμε την Παλιά Μουσική και με αισιοδοξία είμαστε έτοιμοι για την έναρξη των εκδηλώσεων. Αυτό είναι προτιμότερο από το να επιλέξουμε να μην κάνουμε τίποτα».

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο στολισμός των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων της Παλιάς Μουσικής ήταν μια εθελοντική εργασία που πρόσφεραν μέλη και το διοικητικό συμβούλιο. Η δουλειά ήταν μπόλικη αλλά έγινε με πρόγραμμα, συστηματικά και για αρκετές ημέρες. Στο τέλος το αποτέλεσμα που υπήρξε αποζημίωσε όσους εργάστηκαν. Αυτούς που παραδοσιακά στηρίζουν τον συνοικιακό σύλλογο.

Στο μεταξύ τα καλά νέα από την συνοικία συνεχίζονται. Κι έχουν σχέση με την τουριστική κίνηση. Ακόμη και τώρα. Αυτές τις δύσκολες Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες μέρες. Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρει ειδικότερα: «Τουριστική κίνηση υπάρχει και τώρα στη συνοικία μας. Ακόμη και αυτές τις μέρες. Οι ξένοι ανεβαίνουν προς το Φρούριο κάθε μέρα και οι Έλληνες επισκέπτες τα Σαββατοκύριακα. Ακόμη κι εγώ ξαφνιάζομαι. Ζήτησα στοιχεία για τους επισκέπτες στο Φρούριο κι όπως μου είπαν αυτοί είναι στα επίπεδα του 2019».

Οι εκδηλώσεις του συλλόγου σήμερα και αύριο έχουν ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/12/2021: Μουσικά ταξιδέματα με το συγκρότημα του Μανώλη Παργετάκη με συνοδεία ζεστού Χριστουγεννιάτικου κρασιού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/12/2021: Ο σύλλογος “ΚΑΣΤΡΟ” σε κοινή δράση με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας με σύνθημα “Η βιβλιοθήκη ταξιδεύει παντού” καλεί τους μικρούς μας φίλους να παρακολουθήσουν ένα διαδραστικό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι πίνοντας ζεστή σοκολάτα .

Ο αριθμός των παιδιών που θα παρακολουθήσει το Χριστουγεννιάτικο παραμύθι θα είναι περιορισμένος , κάνετε προεγγραφή στο τηλ.της Δημ. Βιβλιοθήκης 2513500407

Το εορταστικό τριήμερο θα κλείσει με τα κάλαντα. Καθ όλη την διάρκεια του τριημέρου θα τηρηθούν τα μέτρα που προβλέπονται για τον Covid. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή όλο το Σαββατοκύριακο από 17.00-21.00 (Έχουν προηγηθεί δύο τουλάχιστον εκδηλώσεις που έγιναν στη Δ. Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία μαζί της. Αυτές έγιναν αρχές του μήνα).

Διαβάστε επίσης