Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει και στην Καβάλα- Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τον επόμενο υποψήφιο δήμαρχο!

 Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει και στην Καβάλα- Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τον επόμενο υποψήφιο δήμαρχο!

Η έρευνα στα εσωτερικά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας έγινε με αφορμή πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τους πρώην βουλευτές Μορφίδη- Παπαφιλίππου. Και οι δύο ξεκαθάρισαν ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι βουλευτές.

Με αυτόν τον τρόπο ίσως να ξάφνιασαν ακόμη και τα στελέχη του κόμματος στην Καβάλα, από την άλλη πλευρά απέδειξαν ότι η οργάνωση αλλάζει.

Όπως άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα. Φημολογούνται σημαντικές αποφάσεις το προσεχές διάστημα από τον Αλέξη Τσίπρα ενώ το δυναμικό των στελεχών στο Ν. Καβάλας είναι απολύτως έτοιμο να λάβει μέρος σε όλα όσα προκαλούν οι δύο αποχωρήσεις. Ενδιαφερόμενοι να είναι υποψήφιοι βουλευτές πολλοί. Όταν θα πλησιάσουμε στις επόμενες εκλογές, ακόμη περισσότεροι.

Ταυτόχρονα μαθαίνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί σε όλη την Ελλάδα να ετοιμαστεί για τις επόμενες δημοτικές εκλογές (!) κι έτσι άρχισαν ήδη συζητήσεις για τον υποψήφιο που θα υποστηριχθεί π.χ. στο Δήμο Καβάλας. Μοιάζει βέβαιο ότι ο έμπειρος Άρης Βέρρος δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, αναζητείται ένας νέος άνθρωπος που θα είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία. Λέγεται μάλιστα ότι υπάρχουν δύο τρεις τέτοιες περιπτώσεις με τις οποίες οι συζητήσεις ξεκίνησαν! Σε αυτές φημολογείται ότι εμπλέκεται κομματική επιτροπή, την ευθύνη της οποίας έχει πρώην Υπουργός.

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας έχει άριστη συνεργασία με τη βουλευτή Τάνια Ελευθεριάδου. Η αντιπολιτευτική παρουσία αυτών στο Νομό θεωρείται ότι είναι καλή έως πολύ καλή. Οι παρεμβάσεις συχνές, οι ανακοινώσεις – δράσεις και ερωτήσεις στη Βουλή γίνονται αμέσως μόλις υπάρξει λόγος. Πιθανοί υποψήφιοι βουλευτές Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται – μεταξύ άλλων- οι Αθηνά Παναγιωτίδου, Αναστασία Μιρλή, Δημήτρης Λυμπεράκης (περιφερειακός σύμβουλος). Την κρίσιμη ώρα προ των επόμενων βουλευτικών εκλογών θα αναζητηθεί υποψηφιότητα που θα παραπέμπει στον χώρο του τοπικού ΠΑΣΟΚ (ή ΚΙΝΑΛΛ). Ακούγεται επίσης το όνομα του Τάσου Καρασαββόγλου αν και ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου «εμπλέκεται» περισσότερο στα σενάρια των επόμενων δημοτικών εκλογών.

Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα και οι συνήθεις γκρίνιες που βασικά εντοπίζονται να έχουν την αφετηρία τους στην Αθήνα. Είναι αυτοί που διαφωνούν με την Προοδευτική Συμμαχία και το «άνοιγμα» του κόμματος σε κόσμο που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Είναι βέβαιο ότι ο Τάκης Εμμανουηλίδης θα είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Καβάλας. Ο κ. Εμμανουηλίδης είναι κοντά στα τοπικά γεγονότα ενώ παρακολουθεί σταθερά και τις κομματικές διαδικασίες και δραστηριότητες. Τα στελέχη της πρώην ΔΗΜΑΡ παρακολουθούν επίσης τις δραστηριότητες του κόμματος στο Νομό, υποψήφιος βουλευτής είναι πιθανό να προέλθει και από αυτούς.

*Το Σάββατο 20 Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ Φιλίππων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: Σήμερα 20 Ιουνίου 2020 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων ξεκινάμε τη δράση για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα λασπόλουτρα Κρηνίδων.Έχοντας ως σύνθημα τη ρήση του Νομπελίστα ποιητή Γ. Σεφέρη: “Σ’ αυτόν τον κόσμο που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους.Πρέπει να αναζητήσουμε τον άνθρωπο,όπου και αν βρίσκεται.”, πιστεύουμε ότι η έμπρακτη προσφορά προς τους πρόσφυγες αποτελεί υπέρτατη πράξη αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας. Γι’ αυτό και καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους μας να συμβάλλουν ενεργά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης