• 24 Απριλίου 2024,

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

 Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Την προσεχή Πέμπτη 25 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα συνεδριάζει και πάλι το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας.

Η συνεδρίαση είναι διαφορετική σε σχέση με τις προηγούμενες καθώς από την περίοδο των συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη περνάμε σε συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών. Μετά από πιέσεις που άσκησε η αντιπολίτευση ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξασφάλισε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου η συνεδρίαση να γίνει δια ζώσης αλλά χωρίς να επιτραπεί η είσοδος στο χώρο κοινού. Δηλαδή πολιτών.

Στην αίθουσα της συνεδρίασης θα βρίσκονται μόνο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του και υπηρεσιακοί παράγοντες. Επιλέχθηκε η αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής βιβλιοθήκης.

Όπως όλα δείχνουν η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το διαδίκτυο, αίτημα στο οποίο επιμένει η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι μόνο 16. Ξεχωρίζουν πέντε θέματα που αφορούν την στήριξη των επαγγελματιών στην εποχή μετά τα μέτρα πρόληψης του κορονοιου. Μετά την καραντίνα.

Θα ψηφιστούν από το δημοτικό συμβούλιο απαλλαγές δημοτικών τελών με κυριότερη την απαλλαγή των τελών χρήσης κοινόχρηστου χώρου για όλο το 2020. Πρόκειται για εισηγήσεις της διοίκησης του δήμου, οι οποίες είναι γνωστές από προηγούμενες ανακοινώσεις του Θόδωρου Μουριάδη. Επί αυτών υπάρχουν αντιπροτάσεις προερχόμενες από τον κ. Μάκη Παπαδόπουλο. Οι αντιπροτάσεις –κατά τον ίδιο- προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη στήριξη στον επαγγελματικό κόσμο.

Μία μέρα νωρίτερα την Τετάρτη το μεσημέρι, συνεδριάζει στο δημαρχείο η οικονομική επιτροπή. Συνεδρίαση που και αυτή τη φορά θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει αρκετά και σημαντικά θέματα. Σήμερα στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζει χωρίς κοινό στο δημαρχείο το τοπικό συμβούλιο Καβάλας. Αυτήν την εβδομάδα συνεδριάζει στη Θάσο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θάσου. Οι συνεδριάσεις που θα γίνουν αύριο είναι δύο.  Νωρίς το απόγευμα συνεδρίαση για τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου Θάσου έτους 2018, στη συνέχεια συνεδρίαση με λίγα τακτικά θέματα.

(Στη φωτογραφία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης τον Γενάρη του 2010.

Η συνεδρίαση έγινε τότε εκεί λόγω εργασιών βελτίωσης της αίθουσας συνεδριάσεων στο Δημαρχείο).

 

Διαβάστε επίσης