• 14 Μαΐου 2024,

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ετοιμάζει κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές της 15ης Μάη

 Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ετοιμάζει κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές της 15ης Μάη

Ο Κώστας Μορφίδης, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, μίλησε το πρωί της περασμένης Παρασκευής στο ραδιόφωνο της Πρωινής.

Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή τις προετοιμασίες της τοπικής οργάνωσης για μία σημαντική εσωκομματική και μη ψηφοφορία. Πρώτη φορά στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή 15 Μαΐου σε όλη την Ελλάδα ταυτόχρονα, θα υπάρχουν κάλπες για την εκλογή προέδρου του κόμματος.

Με τα έως τώρα δεδομένα σίγουρα υποψήφιος πρόεδρος θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν αποκλείεται αλλά δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό, να υπάρξει και μία ακόμη υποψηφιότητα. Επειδή οι εκλογές θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα, μέσω των οποίων το κόμμα που θα απευθυνθεί ουσιαστικά σε όλους τους πολίτες, χρειάζεται αρκετή οργανωτική δουλειά. Και κυρίως καλή προετοιμασία.

Όπως δήλωσε ο Κώστας Μορφίδης ήδη αποφασίστηκε να υπάρχουν στην πόλη της Καβάλας δύο σημεία ψηφοφορίας. Από ένα στην Ελευθερούπολη, τη Χρυσούπολη και τον Αμυγδαλεώνα! Για τη Θάσο εξετάζεται αν τα σημεία ψηφοφορίας θα είναι ένα ή δύο. Δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία θα έχουν τα υφιστάμενα μέλη του κόμματος αλλά υπάρχει δυνατότητα να ψηφίσουν πολίτες που θα γράφονται μέλη του κόμματος εκείνη την ώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε μία μεγάλη καμπάνια, σε μια προβολή της διαδικασίας η οποία θα γίνει από τα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προκειμένου να πείσει τους πολίτες να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία. Μετά από το συνέδριο μας υπάρχει η θέλησή του κόσμου να έρθει στο ΣΥΡΙΖΑ και να γραφτεί στο κόμμα, είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μορφίδης.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης σχολίασε φυσικά την ακρίβεια στην ενέργεια. Αυτό έγινε και με αφορμή τη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα, έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ. Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ Καβάλας, στην οποία παρόλα αυτά συμμετείχε και ο πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Τάκης Εμμανουηλίδης.

Ειδικότερα για το ενεργειακό πρόβλημα και τα βάρη στις πλάτες των πολιτών ο κ. Μορφίδης είπε:

«Το κυριότερο θέμα και πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι οι λογαριασμοί του ρεύματος. Η κυβέρνηση θα μπορούσε με απλές παρεμβάσεις, και στο ρεύμα και στα καύσιμα, να μειώσει τη ρήτρα αναπροσαρμογής (στη μία περίπτωση, όπως έκαναν άλλες χώρες) ή να μειώσει και τη τιμή των καυσίμων όπως έκαναν άλλες 11 χώρες στην Ε.Ε.

Η κυβέρνηση δεν το κάνει. Ακολουθεί μια πολιτική του τύπου «πάρτε 50 ευρώ για καύσιμα», αφού οι τιμές πήγαν στο… Θεό εδώ και ένα τρίμηνο τουλάχιστον. Νομίζω ότι αυτό την εκθέτει περισσότερο. Όντως η Κυβέρνηση μας λέει ότι κάτι ετοιμάζει ως προς τη στήριξη των πολιτών. Δεν είναι καινούργιο το φαινόμενο.

Μας απασχολεί, ειδικά στο ρεύμα, σχεδόν έναν χρόνο. Στα καύσιμα από τον Δεκέμβρη. Άρα λοιπόν τι να περιμένεις και πόσο να περιμένεις… Ειδικά οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης. Αυτοί που έχουν μικρές επιχειρήσεις. Αυτοί έχουν καταστραφεί. Τι να περιμένουμε; Θα κλείσουν τα μαγαζιά τους αύριο μεθαύριο…

Η διαμαρτυρία που έγινε στην Καβάλα, έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, ήταν μια συμβολική διαμαρτυρία. Είναι ένα θέμα. Όπως πολύ μεγαλύτερο θέμα είναι η συμμετοχή των πολιτών. Τεράστιο ζήτημα. Αυτό μας παραξενεύει όλους. Η μη συμμετοχή των πολιτών έστω σε μια συμβολική διαμαρτυρία. Ίσως η πανδημία μας έχει οδηγήσει όλους σε έναν εγκλεισμό…

Ελπίζουμε και με ευκαιρία την Εργατική Πρωτομαγιά, με τις εκδηλώσεις που θα γίνουν, να είναι μια καινούργια αρχή. Για το κίνημα στη χώρα μας. Να υπάρξει μια αφύπνιση και μια διεκδικητική στάση. Όταν πιέζει η κοινωνία, κερδίζει πράγματα. Είναι κάτι που το ζήσαμε.

Όσον αφορά τη συμμετοχή στην διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ και του κ. Εμμανουηλίδη, έχετε δει το τελευταίο διάστημα ότι όλοι μαζί είμαστε. Σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης. Αυτό είναι το σημαντικό. Να συνεργαστούμε όλοι και να δώσουμε λύσεις σε αυτά τα τεράστια ζητήματα που έχουν προκύψει».

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης