• 19 Μαΐου 2024,

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας συμφωνεί με τις αλλαγές στον Καλλικράτη

 Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας συμφωνεί με τις αλλαγές στον Καλλικράτη

Την Κυριακή το πρωί συνεδρίασε η νομαρχιακή επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία και των τριών βουλευτών, Τ. Εμμανουηλίδη, Κ. Μορφίδη και Γ. Παπαφιλίππου. Η είδηση που προκύπτει από τη συνεδρίαση έχει σχέση με την επικείμενη επίσκεψη σε Καβάλα και Δράμα του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, όπως επίσης και με τη συζήτηση που είναι σε εξέλιξη επί των αλλαγών στον Καλλικράτη.

Ο Β. Αποστόλου έρχεται στην Καβάλα το βράδυ της Παρασκευής. Θα βρίσκεται μεταξύ Καβάλας και Δράμας την ημέρα του Σαββάτου. Με τα έως τώρα δεδομένα φαίνεται δύσκολο να προλάβει να παραστεί στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης «ΣΥΝΕΡΓΙΑ». Σκοπεύει να επισκεφθεί το Γεωτεχνικό πεδίο του Ερατεινού, περιοχές αγροτικού ενδιαφέροντος στη Δράμα, ενώ επιδιώκεται να επισκεφθεί και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Αποστόλου, σε Καβάλα και Δράμα, θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Υπάρχει συνεργασία των βουλευτών με τον υπουργό κι ενημέρωση της νομαρχιακής επιτροπής.

Στη συνεδρίαση της Κυριακής συζητήθηκαν γενικότερα θέματα πολιτικά. Η συμφωνία με τους δανειστές και η πορεία του κυβερνητικού έργου. Προκύπτει επίσης ότι η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας συμφωνεί με τις προωθούμενες αλλαγές στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, οι οποίες κατά την πληροφόρησή της πρόκειται να γίνουνε νόμος του κράτους το αργότερο το Σεπτέμβρη του 2017.

Με λίγα λόγια η νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ είναι περίπου σίγουρη ότι οι επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική.

Η διαβούλευση για τον Καλλικράτη σε κομματικό επίπεδο έχει ήδη γίνει για τη νομαρχιακή επιτροπή Καβάλας, η οποία συζήτησε δύο φορές το περιεχόμενό τους. Επίκειται συνεδρίαση για την έγκριση των αλλαγών σε περιφερειακό επίπεδο.

Αναβαθμίζονται οι δύο δημοτικές ενότητες Καβάλας και Φιλίππων, λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα μας. Γνωρίζοντας τι ακριβώς θ΄ αλλάξει στο Δήμο Καβάλας με την εφαρμογή των αλλαγών στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

«Είναι αυτό που ζητούσαμε ν΄ αλλάξει τόσα χρόνια» συμπληρώνουν με νόημα.

Διαβάστε επίσης