• 2 Μαΐου 2024,

Ο Θεόδωρος Σαχινίδης και ο Μάκης Σαράφης μιλούν για το ανδρικό Βόλεϊ του ΑΟΚ

 Ο Θεόδωρος Σαχινίδης και ο Μάκης Σαράφης μιλούν για το ανδρικό Βόλεϊ του ΑΟΚ

Ο Μάκης Σαράφης αγωνίζεται 10 συνεχόμενα χρόνια στον ΑΟΚ.

Έπαιξε στα εφηβικά του χρόνια, συνέχισε σε ομάδες της Θεσσαλονίκης και επέστρεψε στη βάση του. Είναι ο αρχηγός της ομάδας. Ο Θεόδωρος Σαχινίδης ξεκίνησε το 2009, έφυγε από την Καβάλα το 2012 για να σπουδάσει και αγωνίστηκε στον ΑΟ Σύρου. Επέστρεψε στον ΑΟΚ το 2017.

Οι δυο τους έκαναν δηλώσεις για το ανδρικό Βόλεϊ της Καβάλας, το οποίο κάποτε είχε γνωρίσει επιτυχίες αλλά και έβγαλε σπουδαίους παίκτες οι οποίοι έφτασαν ακόμη και στην Εθνική Ελλάδας.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Πως κρίνεται η φετινή μέχρι τώρα πορεία του ΑΟΚ, σ’ ένα όμιλο με λίγα παιχνίδια, λίγες ομάδες;

Μάκης Σαράφης: «Ουσιαστικά η φετινή χρονιά είναι συνέχεια της προηγούμενης. «Ενωθήκαμε» με άλλα παιδιά από άλλες ομάδες και ξεκινήσαμε κάτι πολύ καλό με προπονητή τον Δημήτρη Σιώκη. Δε μας άφησε η περσινή χρόνια λόγω της πανδημίας να δουλέψουμε όπως θέλαμε, να πιάσουμε ρυθμό, δεν έγινε η διοργάνωση.

Ουσιαστικά φέτος συνεχίζουμε αυτό που ξεκινήσαμε πέρσι. Είμαστε μια ομάδα με ένα κράμα νέων παιδιών και με έμπειρους που είναι πάνω από 30  ετών. Χέρι-χέρι προσπαθούμε να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Θεόδωρος Σαχινίδης: «Μέχρι στιγμής έχουμε παίξει τέσσερεις αγώνες και έχουμε πετύχει 2 νίκες και 2 ήττες. Νιώθουμε ότι έχουμε αδικήσει λίγο τους εαυτούς μας στα παιχνίδια που χάσαμε. Θα μπορούσαμε να μην είχαμε χάσει στα 2 παιχνίδια. Από εδώ και πέρα θα προσπαθήσουμε με αξιώσεις να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε μέχρι το τέλος, παίζοντας καλό βόλεϊ».  

 

Ερ: Υπάρχουν προοπτικές για να ανέβει η ομάδα στην επόμενη κατηγορία;

Μάκης Σαράφης: «Υπάρχουν σίγουρα προοπτικές και αυτό σίγουρα μας γεμίζει άγχος. Ουσιαστικά νιώθουμε ότι αδικούμε τους εαυτούς μας και μπορούμε να κάνομε το βήμα παραπάνω. Οι κυριότεροι αντίπαλοι είναι η Ξάνθη και οι Σέρρες. Υπάρχουν τρεις γερές ομάδες αν βάλουμε και εμάς και δυο αδύναμες ουσιαστικά».

Θεόδωρος Σαχινίδης: «Όντως γίνεται μια προσπάθεια φέτος η οποία ξεχωρίζει σε σχέση με τις άλλες χρονιές. Και σε ποιότητα παικτών και στην προσπάθεια της διοίκησης αλλά και του προπονητή μας.

Θεωρούμε ότι υπάρχει ταλέντο για να προχωρήσουμε. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι μας. Υπάρχουν πιθανότητες βαθμολογικά, αν κερδίσουμε τα παιχνίδια που απομένουν. Η Ξάνθη έχει εμπειρίες από πέρσι όπου έπαιζε στην Α2. Φέτος δε δήλωσε συμμετοχή και ξεκίνησε με αριθμητικό μειονέκτημα.

Παρόλα αυτά έχει κερδίσει όλα τα παιχνίδια μέχρι στιγμής και αν συνεχίσει έτσι είναι το μεγάλο φαβορί. Επίσης οι Σέρρες είναι μια αξιόλογη ομάδα με πολλούς έμπειρους παίκτες. Η ομάδα των Σερρών για μας είναι ο κυριότερος αντίπαλος. Η καλή οργάνωση που υπάρχει φέτος στην ομάδα μας δίνει μεγάλο κίνητρο όπως βέβαια και ο κόσμος που έρχεται και μας βλέπει». 

 

Ερ: Πόσο δύσκολο είναι να έρθει ένα νέο παιδί στο βόλεϊ:

Μάκης Σαράφης: «Μακάρι όλα τα παιδιά να είναι στον αθλητισμό. Αυτό είναι το κυριότερο. Τώρα στο βόλεϊ, επειδή είναι λίγο ιδιαίτερο άθλημα δεν έρχονται τόσα πολλά παιδιά. Ωστόσο έχουν γίνει προσπάθειες και έχουν ξεκινήσει προ παιδικά και παιδικά τμήματα. Όλοι οι προπονητές είναι παλιοί παίκτες και συμπαίκτες.

Από αυτούς μάθαμε βόλεϊ και αυτοί μαθαίνουν στα νεότερα παιδιά. Οπότε έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια».

Θεόδωρος Σαχινίδης: «Ξεκίνησαν πολλά αγόρια να έρχονται. Μάλιστα βλέπω και τα παιδιά που έρχονται στις προπονήσεις και μας βοηθάνε ότι έχουν ταλέντο και μπορούν να εξελιχθούν στο μέλλον. Θα είναι σίγουρα κάτι το πολύ ευχάριστο».

 

Ερ: Μπορούμε δηλαδή να περιμένουμε κάποια στιγμή να αλλάξει προς το καλύτερο το επίπεδο του ανδρικού Βόλεϊ της Καβάλας;

Μάκης Σαράφης: «Με βάση της προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια, βγήκανε κάποιοι παίκτες οι οποίοι μπορούν να εξελιχθούν. Μάλιστα μερικά παιδιά από τον ΑΟΚ, αγωνίζονται σε ομάδες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και για αυτό είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι.

Τα αγόρια μπορούν να μάθουν πιο εύκολα το βόλεϊ από τα κορίτσια. Πολύ εύκολα στοχεύουν πως παίζεται ακριβώς το βόλεϊ. Ταιριάζει το ανδρικό σώμα με το βόλεϊ. Οπότε μπορείς σε λιγότερο χρονικό διάστημα να ανέβεις και να παίξεις καλό βόλεϊ».  

Θεόδωρος Σαχινίδης: «Με μεθοδικότητα και με μπούσουλα την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από πέρσι και συνεχίζεται φέτος, πιστεύουμε ότι μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα».

 

Ερ: Νιώθετε μήπως λίγο παραμελημένοι σαν τμήμα;

Μάκης Σαράφης: «Βλέπουμε ότι αλλάζουν πράγματα. Όσο πιο εντυπωσιακός γίνεσαι με τα αποτελέσματα και την εικόνα που δείχνεις, τόσο γίνεσαι πιο ελκυστικός. Δεν είναι τόσο μεγάλο το επίπεδο στην κατηγορία που αγωνιζόμαστε ωστόσο τα αποτελέσματα αν είναι θετικά, τότε θα υπάρχει και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τον κόσμο».

Θεόδωρος Σαχινίδης: «Διαχρονικά σε σχέση με άλλα αθλήματα το ανδρικό βόλεϊ είναι παραμελημένο από τον κόσμο. Ωστόσο αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε εμείς με την απόδοση μας και την προσπάθεια που κάνουμε.

Είναι ευχάριστο πάντως να παρακολουθεί κάποιος έναν αγώνα ανδρικού βόλεϊ. Σίγουρα εμείς χρειαζόμαστε στήριξη από τον κόσμο για να πάμε καλύτερα. Ελπίζω σε κάποια στιγμή να αλλάξουν τα δεδομένα».  

Διαβάστε επίσης