Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος εξηγεί πότε και γιατί διαφώνησε με το Χρήστο Μέτιο

 Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος εξηγεί πότε και γιατί διαφώνησε με το Χρήστο Μέτιο

Πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ έδωσε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος. Στις προσεχείς εκλογές είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Χριστόδουλου Τοψίδη. Ο κ. Μαρκόπουλος υπενθύμισε ότι με τα νέα δεδομένα του Κλεισθένη και η δική του υποψηφιότητα χρειάζεται σταυρό προτίμησης καθώς δεν ξεχωρίζει από τους άλλους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας.

Για την αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση ο Θόδωρος Μαρκόπουλος είπε ότι πρόκειται για έναν πολύπλοκο κι απόμακρο από τον πολίτη θεσμό. Η δε σύγκριση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης με την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού δείχνει ότι «…οι δήμοι έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στα οικονομικά. Στην περίπτωση μας υπάρχει ένας βραδυκίνητος και δύσκολος μηχανισμός». Εννοώντας την υλοποίηση του προϋπολογισμού της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σχετικά με τους στόχους που έθεσε όταν ανέλαβε καθήκοντα αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, υποστήριξε ότι αυτοί τροποποιήθηκαν καθώς λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του υπήρξαν τα capital control. Τα έργα, είπε ο κ.Μαρκόπουλος, άρχισαν μετά αλλά επί των ημερών του –υπενθύμισε- ότι τελείωσαν όσα ήταν σε εξέλιξη. Είμαστε η μοναδική περιφερειακή ενότητα όπου κάναμε απολογισμό του έργου μας σημείωσε ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Για την διαφωνία του και τις κακές του σχέσεις με το Χρήστο Μέτιο εμμέσως πλην σαφώς επέρριψε όλες τις ευθύνες σε αυτόν. Όλα άρχισαν, είπε ο Θόδωρος Μαρκόπουλος, όταν διαπίστωσε ότι ο Περιφερειάρχης επισκεπτόταν το νομό Καβάλας χωρίς να τον ενημερώνει. Εγώ -είπε ο Θόδωρος Μαρκόπουλος- έκανα ό,τι έπρεπε αλλά από την πλευρά του κ. Μέτιου δεν υπήρξε ανταπόκριση. Σύμφωνα με το Θόδωρο Μαρκόπουλο δεν έπαιξε κανένα ρόλο το γεγονός ότι ήταν αντίπαλος του στην ψηφοφορία για το νέο επικεφαλής της παράταξης.

Όπως επίσης δεν έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ο Χρήστος Μέτιος τον αντικατέστησε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εργοανάπτυξης. Η συγκεκριμένη εταιρία -είπε ο κύριος Μαρκόπουλος- είναι ένα δύσκολο πρόβλημα που θα πρέπει να περιμένουμε να λυθεί από την νέα διοίκηση της περιφέρειας. Εννοώντας του Χριστόδουλου Τοψίδη.

Για τα θέματα των πολεοδομίας ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε ότι τους τελευταίους πέντε μήνες το ΣΥΠΟΘΑ της περιφερειακής ενότητας Καβάλας δουλεύει κανονικά. Για το έργο του αμφιθεάτρου του διοικητηρίου -όπου δεν έγινε τίποτα επί πέντε χρόνια- εξήγησε ότι αυτό συνέβη γιατί υπάρχει δυσκολία στην διακοπή λειτουργίας του. «Είναι δύσκολο να το κλείσεις, είναι το μοναδικό δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για εκδήλωση στην Καβάλα» είπε ο κύριος Μαρκόπουλος. Συμπληρώνοντας σημείωσε ότι το συγκεκριμένο έργο που σχεδιάστηκε από την αρχή της θητείας του αλλά δεν εκτελέστηκε, είναι ώριμο.

Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος μιλήσε για τον εαυτό του, τονίζοντας ότι είναι περήφανος για τις προσπάθειες και επιλογές που έκανε. Στην ερώτηση για το ποιον υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας θα ψηφίσει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, αν και φάνηκε να έχει πάρει την απόφαση του ωστόσο απέφυγε να την περιγράψει συγκεκριμένα.

Διαβάστε επίσης