Ο Θόδωρος Μουριάδης στο πλευρό του Χαμόγελου του Παιδιού

 Ο Θόδωρος Μουριάδης στο πλευρό του Χαμόγελου του Παιδιού

Ενημερωτική συνάντηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, είχε την Πέμπτη 26-5-20222 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, με τον πρόεδρο του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, Κώστα Γιαννόπουλο.

Το θέμα ήταν οι νέες κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες -κατά τον κ. Γιαννόπουλο- απειλούν την συνέχιση της πολύτιμης κοινωνικής δραστηριότητας του «Χαμόγελου του παιδιού» και της ανεξαρτησίας του από το κράτος.

Ο κ. Μουριάδης υπογράμμισε πως, κατά την επίσκεψή του στα σπίτια του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Νέα Ηρακλείτσα, διεπίστωσε την αγάπη και τη νοικοκυροσύνη που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους της οργάνωσης.

Τόνισε, δε, ότι «αυτοί που βγάζουν τους νόμους θα πρέπει να μην βλέπουν “στεγνά” τα πράγματα, και να δίνουν σημασία στην αγάπη που προσφέρετε στα παιδιά κι όχι αν οι τουαλέτες είναι λιγότερες από όσες ορίζει ο νόμος. Το έργο σας είναι ιερό και δεν μπορεί να σας το αφαιρέσει κανείς».

ΤΟ »Χαμόγελο του Παιδιού», με ΨΗΦΙΣΜΑ ζητά την κατάργηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 40494/3.5.2022 (ΦΕΚ Β’ 2302/11-05-2022) και του Νόμου 4921 (Άρθρο 67), «διότι, ουσιαστικά, μεθοδεύουν το κλείσιμο των Σπιτιών Ημερήσιας Φροντίδας του Οργανισμού μας και άμεσα των Σπιτιών Μόνιμης διαβίωσης, καθώς και άλλων χώρων ποιοτικής φιλοξενίας παιδιών στη χώρα».

Μετά την ενημέρωση, ο κ. Μουριάδης συμφώνησε με τα επιχειρήματα του «Χαμόγελου του Παιδιού», δήλωσε ότι δικαίως διαμαρτύρεται και υπέγραψε το κείμενο του ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, το οποίο έχουν ήδη υπογράψει δεκάδες χιλιάδες πολίτες και επικεφαλής φορέων και συλλογικοτήτων, και στο οποίο περιγράφονται αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους ζητείται από την Κυβέρνηση η κατάργηση των προαναφερθέντων αποφάσεών της.

Το κείμενο του ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, το οποίο μπορούν να υπογράψουν όλοι οι πολίτες βρίσκεται στον σύνδεσμο: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdb1whs…/viewform.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και η συντονίστρια Βόρειας Ελλάδας, Ιωάννα Μακρή, η οποία ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις του οργανισμού στην περιοχή της Αν. Μακεδονίας-Θράκης με έδρα την Καβάλα, όπου δραστηριοποιείται με φυσική παρουσία από το 2017, μέσω του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης ΑΜ-Θ, από όπου παρέχονται οι παρακάτω υπηρεσίες:

  • Γραμμές Βοήθειας και Στήριξης
  • Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
  • Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111
  • Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000
  • Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017
  • Στήριξη Παιδιών με προβλήματα Υγείας
  • Ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών
  • Λήψη καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης παιδιών
  • Επιτόπιες παρεμβάσεις για παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο
  • Ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και οικογενειών

Στη διάθεση της ευρύτερης περιοχής τίθενται όλες οι εξειδικευμένες δράσεις που υλοποιεί πανελλαδικά, 24 ώρες και δωρεάν ο Οργανισμός (Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής, Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών (ασθενοφόρα στη διάθεση του ΕΚΑΒ), Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας «Οδυσσέας». Παράλληλα, λειτουργεί το Τμήμα Εθελοντισμού καθώς και το Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι.

Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Καβάλα, με σκοπό την υποστήριξη παιδιών και των οικογενειών τους με προβλήματα διαβίωσης. Σπίτι για Παιδιά θύματα Βίας στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, όπου διαμένουν ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων και παιδιά-θύματα κακοποίησης-παραμέλησης, ανεξαρτήτου εθνικότητας, που ζουν στην Ελλάδα και τα οποία έχουν απομακρυνθεί ή χωριστεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον με απόφαση των εισαγγελικών και δικαστικών Αρχών. Σήμερα φιλοξενούνται 16 παιδιά.

πηγή: Δήμος Καβάλας

Διαβάστε επίσης