• 25 Απριλίου 2024,

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθησε από κοντά το πρόγραμμα Τσίπρα στη ΔΕΘ

 Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθησε από κοντά το πρόγραμμα Τσίπρα στη ΔΕΘ

Εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ήταν το προηγούμενο τριήμερο στη Θεσσαλονίκη, παρακολουθώντας από κοντά -όπως άλλωστε γίνεται κάθε χρόνο – την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σε συνέχεια των εντυπώσεων και των όσων ανακοινώθηκαν από τον κ.Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στη ΔΕΘ, μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κώστας Μορφίδης. Ο κ. Μορφίδης ανακοίνωσε με την ευκαιρία την πραγματοποίηση μιας ακόμη εκδήλωσης στην Καβάλα.

Εκδήλωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει το επόμενο διάστημα. Στην εκδήλωση και για θέματα κεντρικής πολιτικής σκηνής, θα μιλήσει νέος αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Βασιλειάδης. Μάλιστα ο κ. Μορφίδης τόνισε ότι η εκδήλωση αυτή επρόκειτο να γίνει στη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά τότε δεν βρέθηκε κατάλληλη ημερομηνία. Κάτι που θα συμβεί από δω και πέρα.

Για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ και τα όσα ανακοίνωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κώστας Μορφίδης και μεταξύ άλλων είπε:

«Καταθέσαμε μία συνολική πρόταση για το πώς πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα. Πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η καινούργια κρίση. Η κρίση της ακρίβειας. Οι προτάσεις μας προστατεύουν τους ευάλωτους πολίτες. Δίνουν διέξοδο για μία αλλαγή πολιτικής.

Οι κυβερνητικές πολιτικές αντίθετα περιπλέκουν τα πράγματα. Ζούμε καταστάσεις υψηλού πληθωρισμού. Ζούμε ακρίβεια στην ενέργεια. Η ενέργεια στη χώρα μας είναι από τις πιο ακριβές σε όλη την Ευρώπη! Υπάρχει αυτή η ιδεολογική εμμονή της κυβέρνησης στον νεοφιλελευθερισμό.

Σχετικά με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ για την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ χαρακτηρίζω την πρόταση σημαντική. Μια κρατική ΔΕΗ θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος και στις τιμές του ρεύματος. Σχετικά με το θέμα των παρακολουθήσεων, η κυβέρνηση προσπαθεί να πει ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν τα ίδια.

Είναι η γνωστή διαδικασία του συμψηφισμού. Κατά την τοποθέτησή του στο θέμα ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε σιγουριά, βεβαιότητα. Επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όλα γίνονταν και νόμιμα και ηθικά. Αντίθετα η νέα κυβέρνηση και μόλις ο Πρωθυπουργός ανέλαβε καθήκοντα έσπευσε να αναλάβει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Για να μετατρέψει αυτή σε έναν παρακρατικό μηχανισμό. Εν τω μεταξύ δεν μιλάνε καθόλου για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Χρήστου Σπίρτζη. Ενός στενού συνεργάτη του προέδρου του κόμματος μας».

Διαβάστε επίσης