• 3 Μαΐου 2024,

Ο τουρισμός κρουαζιέρας στα καλύτερα του!

 Ο τουρισμός κρουαζιέρας στα καλύτερα του!

Αρκετές ώρες χθες βρέθηκαν ταυτόχρονα στο κεντρικό λιμάνι δύο μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

Οι επιβάτες τους κυκλοφόρησαν στο κέντρο της πόλης, επισκέφθηκαν αξιοθέατα επηρεάζοντας θετικά την καθημερινότητα της Καβάλας. Μπορεί να μην έγιναν σπουδαία πράγματα στην αγορά, προστέθηκε παρόλα αυτά κάτι επιπλέον του συνηθισμένου. Οι επιβάτες και τα πληρώματα άλλωστε δεν ήταν λίγοι άνθρωποι.

Το κρουαζιερόπλοιο «Azamara Onward» ήρθε στην Καβάλα με 400 ανθρώπους πλήρωμα και 600 επιβάτες. Το κρουαζιερόπλοιο «Vista» ήρθε στην Καβάλα με 1.200 επιβάτες και 700 άτομα πλήρωμα. Από πλευράς επιβατών και των δύο πλοίων οι περισσότεροι ήταν Αμερικανοί και Εγγλέζοι. Αρκετοί ήταν επίσης οι Καναδοί και Αυστραλοί. Λιγότεροι οι Ευρωπαίοι. Οι περισσότεροι επιβάτες ήταν άνω των 60 ετών. Κάποιοι έκαναν σύντομες εκδρομές εκτός Καβάλας. Πολλοί κυκλοφόρησαν στην πόλη.

Κατά την παραμονή των πλοίων στο κεντρικό λιμάνι όλα εξελίχθηκαν ομαλά. Από τα μέτρα ασφαλείας ως τις συνηθισμένες ασκήσεις σε θέματα έκτακτων περιστατικών που έκανε το πλήρωμα. Περίπου 20 λεωφορεία έφθασαν στο λιμάνι για να παραλάβουν τους επιβάτες για τις εκδρομές τους.

Διαβάστε επίσης