• 19 Μαΐου 2024,

Ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης στο Αμφιθέατρο

 Ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης στο Αμφιθέατρο

Καλεσμένος του σχολείου της Νέας Καρβάλης, είναι από την Τετάρτη το απόγευμα στην Καβάλα, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, ο ζωγράφος Τριαντάφυλλος Ηλιάδης.

Έχει επισκεφθεί κι άλλες φορές την πόλη μας. Προέρχεται από τη γειτονική Ξάνθη. Διακρίνεται για τους πίνακες ζωγραφικής, τους οποίους ζωγραφίζει με το στόμα, λόγω αναπηρίας που αντιμετωπίζει.

Χθες το πρωί τα έργα του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη, είδαν από κοντά νήπια από τα νηπιαγωγεία του Πλατανότοπου και της Ελευθερούπολης. Κι άλλα σχολεία πρόκειται να τον επισκεφθούν μέχρι και σήμερα το απόγευμα που βρίσκεται στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου. Μιλώντας στην εφημερίδα μας είπε τα εξής: «Το δελτίο τύπου που μου έστειλαν, προφανώς, οι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου της Νέας Καρβάλης, το είδα με πολύ ενδιαφέρον. Σήμερα θα είμαι μέχρι τις 6.30 το απόγευμα. Το πρωί θα είμαι από τις 9.00 μέχρι τις 1.00 ενώ το απόγευμα από τις 5.00 μέχρι τις 6.30.

Είμαι ο ζωγράφος ο γνωστός από τις αναπηρικές κάρτες που κυκλοφορώ τα Χριστούγεννα που είναι ζωγραφισμένες με το στόμα. Έχουμε κι άλλους συναδέλφους που ζωγραφίζουν με τα πόδια».

Διαβάστε επίσης