• 28 Απριλίου 2024,

Ο Βαρουφάκης στην Καβάλα στις 23 Οκτώβρη

 Ο Βαρουφάκης στην Καβάλα στις 23 Οκτώβρη

Τη Δευτέρα 23 Οκτώβρη ο Γιάννης Βαρουφάκης θα βρίσκεται στην πόλη μας προκειμένου το ίδιο βράδυ να μιλήσει σε εκδήλωση που θα γίνει σε αίθουσα του κινηματογράφου Απόλλωνα. Ουσιαστικά πρόκειται για την οργάνωση που δημιούργησε με τον τίτλο «DIEM 25». Κατά τις πρώτες πληροφορίες ο κ. Βαρουφάκης θα έρθει στην περιοχή από το προηγούμενο βράδυ κι έτσι δεν αποκλείεται το πρωί της 23ης Οκτώβρη να ακολουθήσει πρόγραμμα συναντήσεων και επαφών. Τι είναι όμως το DIEM 25; Η απάντηση δίδεται στην ιστοσελίδα του κι είναι η εξής:

«Το DiEM25 είναι ένα πανευρωπαϊκό, διασυνοριακό κίνημα δημοκρατών. Πιστεύουμε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση διαλύεται. Οι Ευρωπαίοι χάνουν την πίστη τους στην πιθανότητα ύπαρξης ευρωπαϊκών λύσεων σε ευρωπαϊκά προβλήματα. Την ίδια στιγμή που η πίστη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χάνεται, βλέπουμε άνοδο μισανθρωπιάς, ξενοφοβίας και τοξικού εθνικισμού.
Εάν αυτή η εξέλιξη δεν διακοπεί, φοβόμαστε πως θα υπάρξει επιστροφή στη δεκαετία του 1930. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε ενωθεί παρά τις ποικίλες πολιτικές παραδόσεις μας – πράσινοι, ριζοσπαστική αριστερά, φιλελεύθεροι – με σκοπό να επιδιορθώσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να γίνει ένα πεδίο κοινής ευημερίας, ειρήνης και αλληλεγγύης για όλους τους Ευρωπαίους. Πρέπει να δράσουμε γρήγορα, πριν η Ευρωπαϊκή Ένωση διαλυθεί».

Πρόσφατα παρόμοια εκδήλωση έγινε στην Πάτρα. Μετά την εισήγηση του ομιλητή πρώην υπουργού ακολουθεί διάλογος με το κοινό. Μέσω ίντερνετ στον διάλογο λαμβάνουν μέρος διατυπώνοντας ερωτήσεις κι όσοι παρακολουθούν από μακριά. Στην εκδήλωση της Πάτρας προ 10 ημερών ο κ. Βαρουφάκης παρουσίασε τη «Νέα Συμφωνία για την Ελλάδα». Εκεί η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη.

Διαβάστε επίσης