• 18 Μαΐου 2024,

Ο Βρασίδας με 1-0 επί του Βύρωνα σήκωσε το Κύπελλο της Α` κατηγορίας (φωτογραφίες)

 Ο Βρασίδας με 1-0 επί του Βύρωνα σήκωσε το Κύπελλο της Α` κατηγορίας (φωτογραφίες)

 Γράφει ο Τάσος Πατσίδης .

Το γκολ του Καλτσίδη στο 42` αποδείχθηκε αρκετό να χαρίσει το κύπελλο της Α` κατηγορίας στο Βρασίδα σε παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο του Κοκκινοχώματος και το παρακολούθησαν πολλοί φίλαθλοι.

Οι παίκτες του Θωμά Ματρακούκα είχαν τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και κατάφεραν να προηγηθούν με τον Βύρωνα να ψάχνεται στον αγωνιστικό χώρο και να απειλεί μόνο σε μια περίπτωση( φοβερό σουτ Καρίπογλου, εξαιρετική απόκρουση του Κουνατίδη).

Στην επανάληψη με ορθόδοξο σχήμα ο Βύρωνας ήταν πολύ πιεστικός στα πρώτα 15 λεπτά, με δοκάρι και ευκαιρίες όπου ο Ανέστης Κουνατίδης ήταν καταπληκτικός. Από το 60` και μετά πάλι ισορρόπησε ο Βρασίδας αφού ο Βύρωνας έπαιζε με μεγάλες κάθετες μπαλιές, βούτυρο στο ψωμί του Μπατάκογλου που καθάριζαν μαζί με τον Περκουλίδη όλες τις φάσεις.

Από το 75` μετά την αποβολή του Σεφερίδη με 2η κίτρινη(κόκκινη), η ομάδα της Περάμου πατούσε πιο καλά έχοντας και καλή ψυχολογία. Το ματς παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον και από τον Βρασίδα που έπαιξε έξυπνα φάνηκαν περισσότερο ο Κουνατίδης(πολυτιμότερος του τελικού), ο Καλτσίδης, ο Μπατάκογλου και ο Προβατίδης στο Α` μέρος.

Ο Βύρωνας πέταξε στα σκουπίδια το πρώτο μέρος, αντέδρασε και ικανοποίησε μόνο στις αρχές της επανάληψης. Ο Σεφερίδης στην άμυνα και στο αμυντικό κομμάτι της μεσαίας γραμμής ο Δελής ήταν οι καλύτεροι.

Το φιλμ του αγώνα

11` παράλληλη του Μουλάι, προ του Καλτσίδη προλαβαίνει ο Μπάφας.

25 ` σουτ του Φουστέρη σε κόρνερ δύσκολα ο Μπάφας.

40` φοβερό σουτ του Καρίπογλου αλλά μεγάλη απόκρουση σε κόρνερ ο Κουνατίδης

48` ο Άγγος με ωραίο σουτ σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι

50` κεφαλιά Γοριδάρη σώζει σε κόρνερ ο Κουνατίδης

53` σουτ του Γοριδάρη εξαιρετική απόκρουση του Κουνατίδη σε κόρνερ

55` φάουλ Προβατίδη η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι αφού τη βρίσκει ο Μπάφας

64` σουτ του Καλτσίδη δύσκολη επέμβαση του θετικού Μπάφα

65` σουτ του Χατζησταύρου από καλή θέση λίγο άουτ

68` πλασέ του Καλτσίδη πάνω από τη γραμμή προλαβαίνει ο Σεφερίδης

75` Αποβάλλεται με 2η κίτρινη(κόκκινη) ο Σεφερίδης

92` σουτ του Τσέχου απομακρύνει από τη γραμμή αμυντικός του Βύρωνα

Πολύ καλός ο διαιτητής Λυμπερίδης.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Βρασίδας: Κουνατίδης, Περκουλίδης, Χατζησταύρου, Αρβανίτης, Μπατάκογλου, Μουλάι, Καλτσίδης, Ιωαννίδης, Φουστέρης, Προβατίδης, Μπαρμπαγιάννης. Αλλαγές 57` Τσότρας στη θέση του Αρβανίτη 88` Τσέχου στη θέση του Χατζησταύρου

Βύρωνας: Μπάφας, Σ. Αγγελίδης, Μαυρογιάννης, Σεφερίδης, Δελής, Δεληγιάννης, Γκάγκαλης, Φαρσάκογλου, Παντελίδης, Καρίπογλου, Κυγάης. Αλλαγές 46` Γοριδάρης στη θέση του Γκάγκαλη 46` Άγγος στη θέση του Δεληγιάννη 80` Σάσσος στη θέση του Φαρσάκογλου 88` Σιαματάς στη θέση του Καρίπογλου

Διαβάστε επίσης