• 2 Μαΐου 2024,

Ωδή εις την διάνοιαν «ων ουκ έστιν αριθμός»

 Ωδή εις την διάνοιαν «ων ουκ έστιν αριθμός»

Γράφει ο Άγγελος Τσανάκας.

Αν και η σχέσις μου με την αφηρημένην επιστήμην των Μαθηματικών ήτο αρίστη,
εδυσκολεύθην τα μέγιστα εις την απαρίθμησιν των, “ὧν οὐκ ἔστιν ἀριθμός”, πινακίδων άτινες βρίθουν και κατακλύζουν τον, μετά από πολλάς ταλαιπωρίας κυκλικόν κόμβον, όστις ευρίσκεται επί της οδού ήτις οδηγεί  εις τον Άγιον Λουκάν και νέον Νοσοκομείον.


Είκοσι επτά (27) στον αριθμό πινακίδες, αν δεν έκανα λάθος στο μέτρημα, δηλώνουν τα αυτονόητα για ένα κυκλικό κόμβο, που στις ευρωπαϊκές χώρες έχει καταργήσει εδώ και πολλά χρόνια τις περισσότερες διασταυρώσεις με φανάρια και ως εκ τούτου κατέστησε πιο εύρυθμη την λειτουργία της κίνησης των οχημάτων.
Βεβαίως σε αυτούς τους κυκλικούς κόμβους, προτεραιότητα έχει αυτός που κινείται εντός του κύκλου, πράγμα που οι περισσότεροι από μας αγνοούν δίχως να ευθύνονται.
Βέβαια υπάρχει ανάμεσα στο πλήθος των πινακίδων και η πινακίδα της προτεραιότητας, αλλά που να πρωτοκοιτάξει ο κακομοίρης ο οδηγός.
Είναι και η συνήθεια των εκ δεξιών προτεραιότητα.
Έτσι στους κυκλικούς κόμβους της Ελλάδας γίνεται αλαλούμ, και κανείς σε αυτόν τον τόπο δεν βγαίνει να ενημερώσει τον κόσμο για την νέα αυτή οδική ρύθμιση.
Και οι σχολές οδηγών;…
Ο Κ.Ο.Κ.;
Δεν ξέρω πόσα μικροατυχήματα έγιναν σε τούτον δω τον κόμβο.
* Παρεμπιπτόντως το νέο Νοσοκομείο λειτουργεί εδώ και έξι χρόνια εάν δεν απατώμαι, αλλά, η τεράστια πινακίδα στην γωνία του περιβόλου του, δηλώνει ότι το έργο δεν έχει εισέτι αποπερατωθεί.
Με το καλό και να μας καλέσετε και στα εγκαίνια.
Εάν δεν έχουμε αποδημήσει εις Κύριον.

Έρμη Ελλάδα της Ευρώπης!

Υ.Γ. 1
Εάν προσέξτε καλύτερα μερικές πινακίδες έγειραν από το βάρος των ευθυνών της ενημέρωσης που κουβαλούν.

Μπορεί όμως και να δέονται εις τον δημιουργόν των.

Ποιος ξέρει.

Υ.Γ. 2
Επίσης προσέξτε ότι οι μεταλλικοί στύλοι των πινακίδων προεξέχουν προς τα πάνω, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιος ειδικός περί των συγκοινωνιών, σκέφτηκε ότι πιθανόν να χρειαστεί περαιτέρω ενημέρωσις των ταλαίπωρων οδηγών.

Και μη χειρότερα.

Καβάλα 5 Σεπτεμβρίου 2018

 

Διαβάστε επίσης