• 20 Απριλίου 2024,

Οδός Nelson Mandela στη Νέα Ηρακλείτσα (φωτογραφίες)

 Οδός Nelson Mandela στη Νέα Ηρακλείτσα (φωτογραφίες)

Την Παρασκευή 17-7-2020 παρουσία του Πρόεδρου του”Χαμόγελου του Παιδιού” κ. Γιαννόπουλου και της Πρέσβειρος της Νοτίου Αφρικής κας Beryl Rose Sisulu θα γίνει η μετονομασία της οδού Σωκράτους στην Νέα Ηρακλειτσα , σε οδό Νέλσον Μαντέλα, μετά απο απόφαση του Τοπικού συμβουλίου Νέας Ηρακλειτσας που επικυρώθηκε με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου σύμφωνα με την παρακάτω εισήγηση:

Στην Νέα Ηρακλείτσα και επί της οδού Σωκράτους, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί δυο σπίτια για την φιλοξενία παιδιών , τα όποια προήλθαν από δωρεά του κ. Ιωάννη Συμεωνίδη.

Τον Δεκέμβριο του 2008, ο κ. Ιωάννης Συμεωνίδης απεβίωσε αφήνοντας πίσω του με δημόσια διαθήκη κληρονόμο του «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Μεταξύ άλλων άφησε και τα 2 σπίτια στην Ν. Ηρακλείτσα του Δήμου Παγγαίου.

Ο δωρητής Ιωάννης Συμεωνίδης, έζησε και δραστηριοποιήθηκε για πολλά χρόνια στη Νότια Αφρική από νεαρή ηλικία και επέστρεψε στην Ελλάδα, την πατρίδα του, λίγα χρόνια πριν το θάνατό του.

Επιστήθιοι φίλοι του αλλά και οι γείτονές του, μας είχαν πει ότι το όνειρό του ήταν να ονομασθεί ο δρόμος του σπιτιού του (που κατεβαίνει κάθετα στην θάλασσα και τώρα ονομάζεται οδός Σωκράτους), δρόμος NELSON MANDELA . Επίσης, μας είχαν πει, ότι μάλλον είχε κάνει και κάποιο αίτημα τότε στον Δήμο Ελευθερών , για να δοθεί το όνομα NELSON MANDELA στον συγκεκριμένο δρόμο.

Να σημειωθεί ότι, όταν είχε κτίσει τα σπίτια, δεν είχαν ακόμα ονοματοδοτηθεί οι δρόμοι στην περιοχή. Στις φωτογραφίες που παραθέτουμε φαίνεται η ταμπέλα την οποία είχε τοποθετήσει ο ίδιος στην περίφραξη του σπιτιού του, η οποία γράφει γωνία «NELSON MANTELA .. SOUTH AFRICA Ν.

ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑ» καθώς και η σημαία της Νοτίου Αφρικής που μαζί με την Ελληνική σημαία πάντα κυμάτιζαν στο μπαλκόνι του εκλιπόντος.

Το « Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Νοτίου Αφρικής σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 17-7-2020 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νέλσον Μαντέλα (18 Ιουλίου), παρουσία της Πρέσβεως της Νοτίου Αφρικής κα. Beryl Rose Sisulu, προτίθεται να ονομάσει το σπίτι του Οργανισμού στην Νέα Ηρακλείτσα του Δήμου Παγγαίου “Nelson Mandela Home”.

Η εισήγηση μας ,μετά και από πρόταση «Του Χαμόγελου του Παιδιού», είναι η μετονομασία της οδού Σωκράτους σε οδό Νέλσον Μαντέλα, δίνοντας στον συγκεκριμένο δρόμο το όνομα του ανθρώπου που κατέχει ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα σύμβολα προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του εικοστού αιώνα και πραγματοποιώντας το όνειρο του μεγάλου δωρητή του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Ιωάννη Συμεωνίδη.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης