• 17 Μαΐου 2024,

Οι Αμμόλοφοι μέσα στις 10+1 μαγευτικές παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας

 Οι Αμμόλοφοι μέσα στις 10+1 μαγευτικές παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Δεν είναι μόνο τα νησιά των Κυκλάδων ή του Ιονίου πελάγους που διαθέτουν παραλίες με μοναδική ομορφιά, αλλά και η ηπειρωτική Ελλάδα κρύβει τον δικό της θησαυρό. Είστε έτοιμοι να τον ανακαλύψετε και που ξέρετε, ίσως να οργανώσετε το επόμενο ταξίδι!

1. Μυλοπόταμος, Πήλιο – Νομός Μαγνησίας

Τα γαλαζοπράσινα και διαυγή νερά της παραλίας, τα βοτσαλάκια και το εξωτικό πράσινο τοπίο με τα φουντωτά πεύκα δημιουργούν ένα μοναδικό θέαμα, ενώ τα επιβλητικά βράχια χωρίζουν στα δύο την παραλία και περπατώντας ανάμεσά τους, θα βρεθείτε στη δεύτερη παραλία.

2. Αλωνάκι – Νομός Πρεβέζης

Πόση ομορφιά μπορεί να κρύβει ένας μικρός ορμίσκος, κοντά στο χωριό Αμμουδιά; Το γραφικό αυτό τοπίο συντίθεται από το μπλε και πράσινο χρώμα του νερού, την άμμο και τα βότσαλα γύρω από την ακτή, τον βραχώδη πυθμένα της θάλασσας και το νησάκι που απλώνεται μπροστά από την παραλία.

3. Μπέλα Βράκα, Σύβοτα – Νομός Θεσπρωτίας

Η παραλία ενώνει τα Σύβοτα με το νησάκι Μουρτεμένο με μια στενή λωρίδα γης, γι’ αυτό και μπορείτε να την επισκεφτείτε με τα πόδια περνώντας μέσα από τη θάλασσα. Το ροζ χρώμα στην αμμουδιά της την καταδεικνύει σε μία από τις πιο ξεχωριστές παραλίες της Ελλάδας.

4. Κουρούτα – Νομός Ηλείας

Μόλις 3χλμ από την Αμαλιάδα θα συναντήσετε αυτήν την πανέμορφη θάλασσα, η οποία κάθε χρόνο βραβεύεται με Μπλε Σημαία.

5. Σαρακήνικο, Πάργα – Νομός Πρεβέζης

Αυτή η παραμυθένια ομορφιά κρύβει μέσα της και έναν θρύλο, σύμφωνα με τον οποίο το όνομα της παραλίας προέρχεται από τους Σαρακηνούς πειρατές, οι οποίοι μετά από μια ξαφνική καλοκαιρινή φουρτούνα που τους κατέστρεψε το σκάφος αναζήτησαν καταφύγιο εκεί. Τα λευκά βοτσαλάκια, η χρυσή αμμουδιά, τα μαγευτικά τιρκουάζ νερά και ένας ελαιώνας στο πίσω μέρος κάνουν την παραλία να ξεχωρίζει.

6. Καραβοστάσι – Νομός Θεσπρωτίας

Μία τεράστια ακτογραμμή με χρυσαφένια άμμο, πολύχρωμα βότσαλα και καταγάλανα νερά ξανοίγεται μπροστά στα μάτια σας. Τα παγωμένα νερά του ποταμού Παραμυθιώτη καταλήγουν στην παραλία, ενώ, ακολουθώντας το μονοπάτι μέσα από το φουντωτό πευκοδάσος που την πλαισιώνει, θα βρεθείτε στον αρχαιολογικό χώρο του Δυμόκαστρου.

7. Μέγα Ντράφι – Νομός Θεσπρωτίας

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις παραλίες, αναλόγως με το τι προτιμάτε. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η θέα με τα φανταστικά σμαραγδένια νερά, τα ολόλευκα βότσαλα και την καταπράσινη βλάστηση θα σας μαγέψει.

8. Καβουρότρυπες – Νομός Χαλκιδικής

Παλαιότερα οι Καβουρότρυπες ήταν ελάχιστα γνωστές, κυρίως στους ντόπιους, αποτελώντας ένα κοινό μυστικό, ένα καταφύγιο που το ήξεραν μόνο λίγοι. Στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου της Σιθωνίας βρίσκεται αυτό το σύμπλεγμα από παραλίες.

Η εξωτική τους ομορφιά οφείλεται στους μικρούς κολπίσκους που κρύβονται πίσω από ένα καταπράσινο πευκοδάσος, στις κάτασπρες μικρές αμμουδιές με τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά και στα λευκά βράχια με τα πυκνά πεύκα που φτάνουν μέχρι το κύμα. Ο μικρός αυτός επίγειος παράδεισος συμπληρώνει με τη θέα προς τον επιβλητικό Άθω.

9. Αχλάδα – Νομός Χαλκιδικής

Στα παράλια της Σάρτης, στο δεύτερο πόδι, θα συναντήσετε τους διαδοχικούς ορμίσκους που ξεκινούν από ένα μικρό φυσικό λιμανάκι για βάρκες και οδηγούν στον εξωτικό αυτό παράδεισο με τα καταγάλανα νερά. Διαθέτουν ψιλή άμμο και μοναδική θέα που θα σας ανταμείψει.

10. Αρμενιστής – Νομός Χαλκιδικής

Στο δεύτερο πόδι, η χρυσαφένια άμμος που απλώνεται σε μήκος χιλιομέτρων, τα τιρκουάζ νερά και το κατάπευκο, γεμάτο πυκνή βλάστηση, εξωτικό σκηνικό συνθέτουν τη μαγεία της παραλίας. Κάθε χρόνο βραβεύεται με τη Γαλάζια Σημαία.

11. Αμμόλοφοι – Νομός Καβάλας

Στα 14 χλμ. από την Καβάλα και 2 χλμ. από τη περιοχή της Νέας Περάμου θα βρείτε την παραλία, η οποία χωρίζεται σε τρία μέρη: τους πρώτους, δεύτερους και τρίτους Αμμόλοφους. Διαθέτει ψιλή άμμο με κρυστάλλινα και καταγάλανα νερά και θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι βρίσκεστε σε κάποια εξωτική παραλία.

Πηγή: www.feelhellas.com

Διαβάστε επίσης