• 29 Μαρτίου 2024,

Οι απόψεις του Χρήστου Ποτόλια για τα θέματα στο σημερίνο Δημοτικό Συμβούλιο

 Οι απόψεις του Χρήστου Ποτόλια για τα θέματα στο σημερίνο Δημοτικό Συμβούλιο

Πολύ μίσος καλλιεργείται από διάφορες πλευρές, που συσσωρεύεται ανάμεσα στους λαούς της περιοχής.
Μιας περιοχής πολύ μικρής, τα Βαλκάνια, όπου έχουν συρρεύσει μεγάλα κράτη, ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ συνολικά η Ε.Ε., διεκδικώντας για τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών τους ομίλων, μέρος της λείας που υπάρχει άφθονη στη περιοχή.
Μιας περιοχής όπου έχει συγκεντρωθεί τερατώδης δύναμη πυρός, με τεράστιους πολεμικούς εξοπλισμούς, που κοστίζουν αμύθητα ποσά τα οποία πληρώνουν οι λαοί. Όλα αυτά τίποτε καλό δεν προμηνύουν για τους λαούς των πολύπαθων Βαλκανίων.
Αγωνιζόμαστε και δεν ευχόμαστε μόνο, καμία μάνα Ελληνίδα, Τουρκάλα, Βουλγάρα ή Σκοπιανή, ανεξάρτητα τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα ήθη και έθιμα που έχει, να μην κλάψει πάνω από το φέρετρο του παιδιού της, που το έστειλαν στο πόλεμο να ματώσει για τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλίων.

Η.Δ. ΘΕΜΑΤΑ:

2ο θέμα: «…Έγκριση περιβαλλοντικών όρων τμήματος παράκαμψης Καβάλας και του σταθμού διοδίων της Εγνατίας Οδού»….»

Το διόδιο (νέος σταθμός διοδίων στην Εγνατία) η κυβέρνηση (μόνο της αριστεράς πλέον και όχι μετά της εθνικιστικής δεξιάς)  το έχει τούμπανο και ’σεις κρυφό καμάρι. Βέβαια τόσο η κυβέρνηση όσο και οι λοιποί λάτρεις της «ανάπτυξης», δίκαιης και μη, έχετε καμάρι τα αναλογικά και ηλεκτρονικά διόδια, εργαλεία «ανάπτυξης» των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών που θα αναλάβουν τη διαχείρισή των δρόμων. Πολιτική επιλογή που θα φέρει επί πλέον οικονομική επιβάρυνση των μόνιμων υποζυγίων.

Όχι σε όλα τα διόδια, γιατί ο λαός πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει για τους δρόμους με χίλιους δύο τρόπους (άμεση και έμμεση φορολογία, φορολογία στα καύσιμα, τέλη κυκλοφορίας, πρόστιμα κτ.λ.)

3ο θέμα: «Έγκριση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019 και …. περί στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας».

Ο σκοπός του προϋπολογισμού και της στοχοθεσίας του Ωδείου πρέπει να είναι η μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση των νέων της πόλης χωρίς όρους και προϋποθέσεις (δίδακτρα), για το σύνολο των νέων του δήμου, σε ένα κατάλληλο περιβάλλον (αίθουσες, εκπαιδευτικό, διδακτικό υλικό) με μόνιμο προσωπικό και με αμοιβές που να καλύπτουν τις ανάγκες του. Αντί μιας τέτοιας αντιμετώπισης του αγαθού της μουσικής παιδείας, αυτό έχει μετατραπεί, αφού μεταβιβάσθηκε στους δήμους, σε πανάκριβο εμπόρευμα το οποίο «αγοράζουν» όσες οικογένειες έχουν την οικονομική δυνατότητα. Αυτή η πραγματικότητα και η αντιμετώπιση της μουσικής παιδείας δεν αφορά μόνο στη σημερινή διοίκηση αλλά και όλες εκείνες τις παρατάξεις και τους υποψήφιους δημάρχους (πολλοί τον αριθμό, βοήθειά μας) που «βλέπουν» το Δήμο ως επιχείρηση και τους εαυτούς τους ως καλούς, άξιους και ικανούς επιχειρηματίες που θα «φέρνουν» έσοδα στο Δήμο. Αυτό για να γίνει, καθότι τα έσοδα δεν προέρχονται από τον ουρανό (κάτι τέτοιο έγινε πριν χιλιάδες χρόνια και μάλιστα ως ‘‘μάνα’’ και όχι ως Ευρώ), μετατρέπουν κάθε δραστηριότητα του δήμου σε μαγαζάκι γωνία, βάζοντας το μακρύ χέρι του κράτους σε αγαστή συνεργασία με τη τοπική διοίκηση, βαθιά μέσα στη τσέπη των λαϊκών στρωμάτων

12ο θέμα: «Εξειδίκευση πίστωσης για την καταβολή χρηματικών βοηθημάτων σε άπορους».

«Βοήθημα κοινωνικής αλληλεγγύης»: μια ευθύνη που έπρεπε να είναι αποκλειστικότητα του κράτους, μεταβιβάσθηκε στους δήμους, με αποτέλεσμα με ψίχουλα να αντιμετωπίζονται περιπτώσεις της πιο ακραίας φτώχιας. Βέβαια τη «νύφη» την  πληρώνουν εργαζόμενοι που το εισόδημά τους έχει κατακρεουργηθεί τα τελευταία χρόνια, δηλαδή οι φτωχοί πληρώνουν για τους πιο φτωχούς, τους εξαθλιωμένους, αντί να φορολογηθούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

 

Καβάλα 21-01-2019

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

Διαβάστε επίσης