Μήπως πρόκειται για λάθος; 23.000 ευρώ για τριήμερους κολυμβητικούς αγώνες!

 Μήπως πρόκειται για λάθος; 23.000 ευρώ για τριήμερους κολυμβητικούς αγώνες!

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος Καβάλας προτείνει να ληφθεί απόφαση ώστε κολυμβητικοί αγώνες στο κλειστό κολυμβητήριο να επιχορηγηθούν με ποσό 23.000 ευρώ! Οι αγώνες είναι συνδιοργάνωση Δήμου Καβάλας, Δημωφέλεια, Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης ΑΜΘ, ΝΟΚ και ΟΘΑΚ. Δεν αποκλείεται δηλαδή η επιχορήγηση να αυξηθεί με επιπλέον ποσό μέσω της Δημωφέλειας. Ο πρόεδρος του ΝΟΚ είπε στην Πρωινή ότι ο ναυτικός όμιλος δεν εισπράττει κανένα ποσό. «Όλα πηγαίνουν στη διοργάνωση» τόνισε. Άφησε να εννοηθεί ότι το αυξημένο κόστος ίσως οφείλεται στο ότι στους αγώνες κλήθηκαν και θα φιλοξενηθούν παγκόσμιας εμβέλειας κολυμβητές, μέλη της εθνικής ομάδας, έμπειροι κριτές κτλ.

Αυτή η υπερβολική δαπάνη βρίσκει το Δήμο Καβάλας σε μια περίοδο στην οποία προγραμματίζει μειώσεις στα χρήματα των εκδηλώσεων και περικοπή 400.000 ευρώ της επιδότησης του στη Δημωφέλεια.

Η εισήγηση του θέματος (στάλθηκε το πρωί στους δημοτικούς συμβούλους) αναφέρει: Ο Δήμος Καβάλας, η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, η Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας και ο ΟΘΑΚ συνδιοργανώνουν το τριήμερο 8,9 και 10 Φεβρουαρίου 2019 τους διεθνείς διασυλλογικούς κολυμβητικούς αγώνες με την ονομασία «Απόστολος Παύλος 2019».  Στους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 700 αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ο αριθμός των συνοδών και των προπονητών θα ξεπεράσει τα 300 άτομα. Το συνολικό κόστος της παραπάνω διοργάνωσης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 23.800,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Διαβάστε επίσης