• 19 Απριλίου 2024,

Οι απόψεις του συλλόγου της Καβάλας μεταφέρονται στην Αθήνα

 Οι απόψεις του συλλόγου της Καβάλας μεταφέρονται στην Αθήνα

Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης στην αυλή του 22ου Δημοτικού Σχολείου (Φλωρέξ), ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Καβάλας.

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα μα κυρίως η διαδικασία της αξιολόγησης. Όπως είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Τάσος Ιωαννίδης, η προσέλευση ήταν ικανοποιητική. Παρίστατο περίπου 50 άτομα, εκπαιδευτικοί από όλο το Νομό Καβάλας. Ακούστηκαν απόψεις που θα μεταφερθούν από τον κ. Ιωαννίδη το Σάββατο στην Αθήνα, στην ολομέλεια των προέδρων.

Ειδικότερα σε συνάντηση της ολομέλειας με τη διοίκηση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Ήδη η Ομοσπονδία έστειλε πανομοιότυπα κείμενα στους συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, τα οποία προωθήθηκαν στα σχολεία ώστε να υιοθετηθούν από τους εκπαιδευτικούς που θα λάβουν μέρος στη διαδικασία της αξιολόγησης. Ουσιαστικά αφήνεται να εννοηθεί ότι αυτά τα κείμενα κι εφόσον χρησιμοποιηθούν από τους εκπαιδευτικούς εξουδετερώνουν την αξιολόγηση.

Ο κ. Ιωαννίδης είπε επίσης ότι στη συνέλευση της Τετάρτης κάποιοι συνάδελφοί του ζήτησαν επαναπροκήρυξη απεργίας και συνέχιση της αποχής. Σύμφωνα με τον Τάσο Ιωαννίδη όλα όσα ακούστηκαν στη συνέλευση της Καβάλας θα μεταφερθούν από τον ίδιο στην Αθήνα ώστε οι αποφάσεις να παρθούν κεντρικά. Από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία.

Για το ίδιο θέμα η κ. Ειρήνη Ασβεστά μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

«Στην έκτακτη ΓΣ του Συλλόγου μπορεί να μην υπήρχε απαρτία (πως θα μπορούσε να υπάρξει άλλωστε, αφού εξ ορισμού οι συνάδελφοι της Θάσου είχαν αποκλειστεί λόγω της αδυναμίας μετακίνησης), όμως η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων μίλησε ξεκάθαρα για συνέχιση του αγώνα κι αυτό πρέπει να μεταφερθεί στην Ολομέλεια των Προέδρων.

Λυπηρό πως έλειπαν 3 μέλη του ΔΣ, ο γραμματέας του Συλλόγου, ο απεργοσπάστης της ΔΗΣΥ και ο ένας εκ των δύο απεργοσπαστών της ΔΑΚΕ. Η δεύτερη απεργοσπάστρια της ΔΑΚΕ ήταν εκεί. Δεν είπε τίποτα απολύτως για την αξιολόγηση, ούτε καν ότι την ψήφισε»

Διαβάστε επίσης