• 25 Απριλίου 2024,

Οι δραστηριότητες των συλλόγων συνεχίζονται και ενδιαφέρουν

 Οι δραστηριότητες των συλλόγων συνεχίζονται και ενδιαφέρουν

*Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας: Το πρωί της Τετάρτης 15 Μαρτίου 2023 επισκέφθηκαν το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας παιδιά από το 10ο Νηπιαγωγείο Καβάλας . Ξεναγήθηκαν στο χώρο του ΛΕΚ από μέλη του ΔΣ του Σωματείου, έμαθαν την ιστορία και τους σκοπούς του, ενώ ακολούθησαν έθιμα της Άνοιξης, η Κυρά Σαρακοστή, χελιδονίσματα, παραδοσιακά παραμύθια και διαδραστικά παιχνίδια για τα νήπια, από την Ιωσηφίνα Σεχλίδου, Έφορο του τμήματος Εθνικών Παραδόσεων και Λαογραφικού Αρχείου καθώς και την Κωνσταντίνα Σαμαρά, Έφορο Ιματιοθήκης και το μέλος του ΔΣ Εύη Τσουλκάνη (φωτογραφία).

*Σύλλογος Κατοίκων Νεάπολης: Πραγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα τη διατροφή μας. Ευχαριστούμε τη Βασιλική Λαζαρίδου για τις χρήσιμες συμβουλές που μας έδωσε, όπως και όλους όσους παραβρέθηκαν.

*Σύλλογος Κατοίκων Νεάπολης: Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, με ομόφωνη απόφαση και υιοθετώντας κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 9 Μαρτίου 2023 την πρόταση του Συλλόγου της Νεάπολης, η οποία είχε εκφραστεί και παλαιότερα από την αείμνηστη δημοτική σύμβουλο, Μαρία Φραντζεσκάκη, θα ονομάσει το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στη Νεάπολη σε πάρκο «Τηλέμαχος Τσιμηρίκας», όπου θα υπάρχει πλακέτα στην οποία θα αναγράφεται η ηρωική πράξη του 15χρονου που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τα αδέρφια του.

Φιλόπτωχος Αδελφότης Κύριων Καβάλας δέχτηκε την επίσκεψη των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ παραρτημα Καβάλας στο Πουλίδειο Γηροκομείο Καβάλας. Σκοπός της επίσκεψης η προσφορά σε φάρμακα και παρά φαρμακευτικό υλικό για τις ανάγκες του ιδρύματος. Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη.

*Συνοικιακός Σύλλογος Ποταμουδίων: 11-3-2023 ημερήσια απόδραση στην πόλη της Θεσσαλονίκης και παρακολούθηση θεατρικής παράστασης. Με αφετηρία τα Ποταμούδια μέλη και φίλοι του συλλόγου βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, όπου ξεναγήθηκαν στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου και στην κρύπτη, που βρίσκεται κάτω από τον ναό. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν ελεύθερα στο ιστορικό κέντρο της πόλης (Ροτόντα, Καμάρα, Πλατεία Αριστοτέλους, Αγορά Μοδιάνο κ.α.), έφαγαν και ήπιαν το καφεδάκι τους στην παραλιακή λεωφόρο και τον Λευκό Πύργο. Το απόγευμα παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση “Ο κατά φαντασίαν ασθενής” του Μολιέρου από το ΚΘΒΕ στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών, η οποία περιέχει διαχρονικά μηνύματα. Ήταν μία εξαιρετική εξόρμηση, συνοδευόμενη από μία υπέροχη, ανοιξιάτικη, λαμπερή ημέρα. Ο σύλλογος ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου για τη συμμετοχή τους και ιδιαίτερα τον πατέρα Νικόλαο Χαματζόγλου για την ξενάγηση στους χώρους εντός και κάτω από τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου.

*Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου: Την Πέμπτη 16 Μαρτίου μέλη του Συλλόγου, όπως η Πρόεδρος κ. Σταυρούλα Γκουλούση, η Γραμματέας κ. Κονδύλη Δήμητρα, το μέλος του ΔΣ Βούλα Παπαδοπούλου και το μέλος Μαρία Γιοβανάκη, επισκεφτήκαμε τον Δήμαρχο της Ελευθερούπολης κ. Αναστασιάδη Φίλιππο, καθώς και την Αντιδήμαρχο κ. Ζωή Απαζίδου προκειμένου να γίνει μια ενημέρωση στους πολίτες του Δήμου Παγγαίου σχετικά με την σπουδαιότητα του να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών. Η ημερομηνία που ορίστηκε για την ενημέρωση είναι η 7/4 στο θέατρο Παπαχρηστίδη Φρίξου και η δειγματοληψία θα πραγματοποιηθεί στις 30/4 στην κεντρική πλατεία της Ελευθερούπολης. Ήταν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, όπου εκδηλώθηκε η επιθυμία από πλευράς Δήμου να βοηθήσουν και να συμπαρασταθούν στο έργο μας.

*Μικτή Χορωδία Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καβάλας: Η χορωδία μας, υπό την διεύθυνση της Μαέστρου της κ. Μαρίας Σγουρίδου, απέδωσε δύο ύμνους, το “I believe” σε σύνθεση Mark Miller και το “Πληρωθήτω”, σύνθεση Artemy Vedel. Με τους δύο αυτούς ύμνους, η χορωδίας μας συμμετείχε στις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στην μνήμη των 1484 συμπολιτών μας Εβραίων που χάθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης πριν 80 χρόνια, τιμώντας παράλληλα και την μνήμη των θυμάτων της πρόσφατης τραγωδίας των Τεμπών.

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Λουκά διοργανώνει την Παρασκευή 31 Μαρτίου,επίσκεψη και προσκύνημα στην ιερά μονή του Αγίου Παντελεήμονα Χρυσοκάστρου, όπου θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει στις 16:00 η ώρα από την είσοδο του στρατοπέδου της Μεραρχίας. Τιμή εισιτηρίου 10 €. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6945443845 και 6973799318.

*Συνοικιακός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων: Ευχαριστούμε πολύ το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού για την υπέροχη φιλοξενία και ιδιαίτερα τους Έλενα και Μανώλη Ζαχαροπούλου για τη καταπληκτική ξενάγηση! Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες μέσα από τα κειμήλια και τις φωτογραφίες που σώζονται μέχρι σήμερα!

*Συνοικιακός Σύλλογος Χωράφας: 8 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Γιορτάζεται κάθε χρόνο σε ανάμνηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις8 Μαρτίου 1857 στην Νέα Υόρκη ,από εργάτριες κλωστουφαντουργίας ,οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Όλες οι γυναίκες πρέπει να μάθουμε ν΄αγαπάμε τον εαυτό μας και να μην χρειάζεται να υποκρινόμαστε κάτι διαφορετικό από αυτό που είμαστε. Όλες είμαστε διαφορετικές., η κάθε μία έχει το δικό της χαρακτήρα και αξιοπρέπεια.  Ο Πολ. Σύλλογος Χωράφας εύχεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, ανεξαρτήτου χρώματος και φυλής, να είναι γερές, δυνατές, ευτυχισμένες, χαρούμενες και να έχουν όλες την αγάπη , ηρεμία και γαλήνη που τους αξίζει.

*Την Πέμπτη 16/3/2023 επισκεφτήκαμε την έκθεση χειροποίητων παραδοσιακών οργάνων του κυρίου Τριαντάφυλλου Καλογιάννη στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μεγάλης Λέσχης Καβάλας. Με συγκίνηση υποκλιθήκαμε στη μαστοριά των δαχτύλων του και στο μεράκι της ψυχής του. Κυρίως όμως, στην αγάπη του για την παράδοση αλλά και στον τρόπο με τον οποίο συμβάλει στη διάδοση του Ποντιακού Πολιτισμού. Σας ευχαριστούμε πολύ. Με τιμή το Δ Σ της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας.

Διαβάστε επίσης