• 19 Μαΐου 2024,

Οι δύο λόγοι για τους οποίους θέλει τελικά η κυβέρνηση να γίνουν οι παρελάσεις

 Οι δύο λόγοι για τους οποίους θέλει τελικά η κυβέρνηση να γίνουν οι παρελάσεις

Δύο είναι οι λόγοι που θέλει η κυβέρνηση να γίνουν κανονικά οι παρελάσεις της 28ης του Οκτώβρη.

Ο ένας είναι η μεγάλη πίεση που ασκούν  προς την κοινωνία οι ανατιμήσεις αρκετών προϊόντων και συσσωρεύουν αγανάκτηση στους πολίτες  που  σίγουρα δεν θα τους αρέσει μια νέα ματαίωση των εορταστικώ ν εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης του Οκτώβρη και ο δεύτερος  λόγος είναι η κανονικότητα την οποία επικαλείται η κυβέρνηση από το καλοκαίρι και την οποία δεν πρόκειται τίποτα να απειλήσει.

Μια νέα ματαίωση των παρελάσεων θα ήταν όπως καταλαβαίνετε προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που θέλει να οδηγήσει η κυβέρνηση την χώρα αυτούς τους τελευταίους (;) μήνες της πανδημίας.

Αφήστε που τα τελευταία στοιχεία από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που δεν μπήκανε  σε τόσο μεγάλα και σκληρά lockdown όπως εμείς στο πρόσφατο παρελθόν είχανε και λιγότερα κρούσματα και λιγότερους θανάτους.

Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν κάναμε σωστά.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να στηρίξει τους εμβολιασμένους  πολίτες αυτής της χώρας και να μη θυσιάσει την κανονικότητα που τους έχει υποσχεθεί  για χάρη των ανεμβολίαστων.

Οι ανεμβολίαστοι πολίτες είναι μέρος της σημερινής πραγματικότητας που ζούμε και θα πρέπει αυτοί να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και όχι οι εμβολιασμένοι στα δικά τους.

Συγκρίνετε το ντέρμπι της Αγγλίας ανάμεσα στην Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Σίτυ στο Άνφιλντ με το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και θα καταλάβετε πόσο πίσω είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η διαφορά είναι πλέον τραγική και για τον λόγο αυτό τα περισσότερα γήπεδα της Super League είναι άδεια.

Πλέον και οι Έλληνες προτιμούν να κάτσουν στο καναπέ του σπιτιού τους και να δούνε ένα παιχνίδι του Αγγλικού πρωταθλήματος από το να πάνε στο γήπεδο και να παρακολουθήσουν το παιχνίδι της αγαπημένης τους ομάδας.

 

Για να δούμε θα υπάρχει και τέταρτη εβδομάδα mini lockdown για την ΠΕ Καβάλας ;

Το πιο πιθανό είναι ΝΑΙ αφού τα κρούσματα δεν μειώνονται.

Μετά τα Χριστούγεννα και βλέπουμε.

 

«Η οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα προβλέπεται να ανακάμψει έντονα τα επόμενα τρίμηνα».

Η δήλωση αυτή ανήκει στον Διοικητή της ΤτΕ που φαίνεται να πιστεύει αυτά που λέει και δεν κάνει πλάκα.

Βέβαια ο Διοικητής θα πρέπει να έχει στο μυαλό του το επόμενο τρίμηνο  που θα ζορίσει αρκετά τους  Έλληνες φορολογούμενους πολίτες που ήδη έχουν δει πάρα πολλές τιμές σε διάφορα προϊόντα να εκτοξεύονται.

 

Καλή είδηση είναι ο καλός καιρός και αυτής της εβδομάδας με ηλιοφάνεια και πολύ καλές για την εποχή θερμοκρασίες αν και κάτι αλλάζει προς το τέλος της εβδομάδας.

Τελικά ίσως αυτό το κύμα κακοκαιρίας που θα προκαλέσει έντονες βροχοπτώσεις  να μας «ακουμπήσει» και εμάς.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης