• 5 Μαΐου 2024,

Οι έφεδροι αξιωματικοί εκπαιδεύονται στις πρώτες βοήθειες

 Οι έφεδροι αξιωματικοί εκπαιδεύονται στις πρώτες βοήθειες

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες το απόγευμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας μία ακόμη εκδήλωση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών που απευθύνονταν στα μέλη του και με ειδικότερο θέμα τις πρώτες βοήθειες. Η χθεσινή εκδήλωση ενημερωτικού χαρακτήρα αφορούσε στην τεχνική καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Καβάλας.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων άρχισε τους προηγούμενους μήνες έτσι ώστε τα μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών να γνωρίζουν όσο το δυνατό περισσότερα πράγματα για την παροχή πρώτων βοηθειών. Έχει αποδειχθεί ότι ο ενημερωμένος πολίτης μπορεί να σώσει ακόμη και τη ζωή ενός συνανθρώπου του, εάν την κατάλληλη στιγμή εφαρμόσει οδηγίες που κανονικά όλοι μας θα πρέπει να γνωρίζουμε.

Η χθεσινή εκδήλωση είχε ελεύθερη είσοδο και σημείωσε επιτυχία, ενώ κατά το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν και άλλες ανάλογες εκδηλώσεις. Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Καβάλας προετοιμάζει μία ακόμη πρωτοβουλία του μετά το Πάσχα που στόχο θα έχει τη γνωριμία των μελών του με την ιστορία της Καβάλας. Ο Σύνδεσμος πρόκειται να συνεργαστεί με ξεναγό και θα περιηγηθεί με τα μέλη τους στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, θα επισκεφθεί συγκεκριμένα ιστορικά σημεία της Καβάλας προκειμένου οι έφεδροι αξιωματικοί να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για το παρελθόν της Καβάλας.

Διαβάστε επίσης