• 18 Μαΐου 2024,

Οδός 13ης Σεπτεμβρίου με κατολισθήσεις και άλλους κινδύνους

 Οδός 13ης Σεπτεμβρίου με κατολισθήσεις και άλλους κινδύνους

Η οδός 13ης Σεπτεμβρίου ενώνει δύο μεγάλες συνοικίες της πόλης, εκείνη του Αγίου Αθανασίου με εκείνη του Αγίου Κωνσταντίνου. Σε ένα τμήμα της οδού τα κυκλοφοριακά δεδομένα έχουν τροποποιηθεί το τελευταίο διάστημα. Ο δρόμος παρά το ότι είναι έτσι κι αλλιώς στενός και διπλής κυκλοφορίας στένεψε περαιτέρω το ύψος των αριθμών 21 – 23.

Το περίεργο είναι ότι το στένεμα της οδού οφείλεται στη λήψη προληπτικών μέτρων εξαιτίας κατολισθήσεων σε οικόπεδο. Οι κατολισθήσεις είναι διαδοχικές και δε φαίνεται να έχουν αντιμετωπισθεί οριστικά. Το γεγονός επηρεάζει αρνητικά τα αυτοκίνητα που εισέρχονται ή εξέρχονται στις συνοικίες του Αγίου Αθανασίου και του Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς όταν συναντιόνται δύο οχήματα από διαφορετική κατεύθυνση είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν.

Το πρόβλημα αυξάνεται περισσότερο καθώς δίπλα ακριβώς από το σημείο της κατολίσθησης υπάρχει παλαιό κτίσμα. Σ’ αυτό βρίσκεται εδώ και καιρό τοποθετημένη προειδοποιητική πινακίδα, καθώς το κτίσμα βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ο Δήμος Καβάλας οφείλει να δράσει και στη συγκεκριμένη περίπτωση, υποχρεώνοντας τους ιδιοκτήτες του ακινήτου και του οικοπέδου να λάβουν τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα. Μόνο αν γίνει κάτι ανάλογο θα επανέλθουν τα κυκλοφοριακά δεδομένα στην προηγούμενη κατάσταση τους, κάτι απολύτως απαραίτητο.

Η οδός 13ης Σεπτεμβρίου είναι ένας δρόμος με αυξημένη κίνηση, καθώς οι περιοχές που εξυπηρετεί είναι πέραν όλων των άλλων και πυκνοκατοικημένες.

Διαβάστε επίσης