Οι εκδηλώσεις του ΦΟΚ και τα προβλήματα του που πρέπει να λυθούν

 Οι εκδηλώσεις του ΦΟΚ και τα προβλήματα του που πρέπει να λυθούν

Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας επιστρέφει στην κανονικότητα του, μια κανονικότητα που φυσικά και έλειψε από έναν από τους πιο δραστήριους συλλόγους της πόλης.

Από χθες μέχρι και σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιεί στη μικρή εκκλησία κοντά στο εντευκτήριο του (περιοχή περιαστικού δάσους) τις προβλεπόμενες εορταστικές εκδηλώσεις λόγω της σημερινής γιορτής Αγίας Σοφίας- Πίστης- Ελπίδας και Αγάπης.

Με αυτήν την αφετηρία ξεκινά η νέα περίοδος εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνει τα καθιερωμένα. Μικρές και μεγάλες εκδρομές στη φύση. Σχετικές αναλυτικές ανακοινώσεις έγιναν χθες. Άλλωστε από τότε που δημιουργήθηκε ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας, αυτό είναι το βασικό του αντικείμενο. Η σύνδεση των ανθρώπων με τη φύση.

Εν τω μεταξύ οι εγκαταστάσεις του καθώς τα χρόνια περνούν, χρειάζονται υποστήριξη και την προβλεπόμενη συντήρηση. Πρώτα-πρώτα ο δρόμος από τον Άγιο Σίλα μέχρι το εντευκτήριο του Ομίλου πρέπει να συντηρηθεί.

Καθώς η παλαιότερη ασφαλτόστρωση αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα λόγω των βροχών, της κακοκαιρίας γενικότερα και το γεγονός ότι από την ασφαλτόστρωση πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ασφαλτόστρωση έγινε από τη Νομαρχία Καβάλας. Τα χρόνια που υπήρχε. Έκτοτε στο δρόμο δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Ένα άλλο πρόβλημα αυτό στο χώρο μπροστά στο εντευκτήριο του Φυσιολατρικού Ομίλου. Υπάρχουν προβλήματα στην αυλή. Η οποία χρησιμοποιείται συχνά για συγκέντρωση μελών και πραγματοποίηση εκδηλώσεων (κοπή βασιλίπιτας και όχι μόνο).

Σε μια της πλευρά παρουσιάζει σημάδια καθίζησης (φωτογραφία). Μικρής προς το παρόν. Η περίφραξη της και αυτή πρέπει να αντικατασταθεί. Δίπλα υπήρχε παιδική χαρά που σήμερα δεν λειτουργεί. Δεν υφίσταται. Πρέπει να επανέλθει.

Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας ζήτησε πολλές φορές τη βοήθεια της αυτοδιοίκησης. Αλλά η ανταπόκριση ήταν και είναι περιορισμένη. Ειδικότερα απευθύνθηκε στο Δήμο Καβάλας ζητώντας να λυθεί το θέμα με την καθίζηση του χώρου. Πρέπει επίσης ο Δήμος Καβάλας να συμπαρασταθεί και στα υπόλοιπα προβλήματα έξω από το εντευκτήριο.

Ο χώρος του εντευκτηρίου με προσωπική φροντίδα των διοικητικών συμβουλίων του Ομίλου, είναι σε άριστη κατάσταση. Το ίδιο ισχύει και για την εκκλησία όπου πραγματοποιήθηκαν όπως κάθε χρόνο οι φετινές εκδηλώσεις. Στο πρόσφατο παρελθόν ο όμιλος έκανε παράπονα για τους επισκέπτες της ίδιας περιοχής που αφού διασκεδάζουν, φεύγοντας δεν καθαρίζουν τα κιόσκια που υπάρχουν (και χρησιμοποιούν) από τα σκουπίδια που δημιουργούν.

Στην Πρωινή μίλησε ο πρόεδρος του δραστήριου Φυσιολατρικού Ομίλου Καβάλας κ. Μπάμπης Χαϊνάς. Σχολίασε κυρίως θέματα που έχουν σχέση με την υποχώρηση της πανδημίας. Για το γεγονός ότι οι χθεσινές και σημερινές εκδηλώσεις γίνονται πιο ελεύθερα και χωρίς -όπως είπε- καθόλου μέτρα.

Μεταξύ άλλων ο Μπάμπης Χαϊνάς είπε:

«Καταλαβαίνουμε ότι μπήκαμε σε μία άλλη εποχή. Για αυτό και έχουμε προετοιμάσει ένα πρόγραμμα εκδρομών που αρχίζει στις 25 Σεπτεμβρίου. Με ημερήσια εκδρομή σε αξιοθέατα του Νομού Δράμας. Πρέπει να σας πω ότι τα μέλη μας έχουν επηρεαστεί από τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας. Δεν τα ξεχνούν εύκολα.

Ακόμη και σήμερα μας ρωτούν για τις εκδρομές που θα κάνουμε, κατά πόσο χρειάζεται να υπάρχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή πρόσφατα τεστ αρνητικά στον κορωνοϊό. Κατά τα άλλα με μεγάλη χαρά ξαναγυρίζουμε εκεί που ήμασταν.

Ελπίζοντας ότι τα σχέδια που κάναμε για το Φθινόπωρο και το Χειμώνα τούτη τη φορά θα υλοποιηθούν κανονικά. Ο σύλλογος μας επωφελήθηκε της Καλοκαιρινής περιόδου. Έτσι το Καλοκαίρι που πέρασε έκανε με επιτυχία διάφορες εκδηλώσεις του. Η ανταπόκριση των μελών μας ικανοποίησε».

Διαβάστε επίσης