Οι Ελληνες δεν φορούν κράνος και παρκάρουν σε θέσεις ΑμεΑ

 Οι Ελληνες δεν φορούν κράνος και παρκάρουν σε θέσεις ΑμεΑ

Σε 15.787 ε­λέγ­χους που πραγ­μα­το­ποί­η­σε η Ε­ΛΑΣ, την ε­βδο­μά­δα α­πό τις 15 έ­ως τις 21 Ιου­νί­ου 2020, σε ό­λη την Ελ­λά­δα, βε­βαιώ­θη­καν συ­νο­λι­κά 3.072 πα­ρα­βά­σεις για μη χρή­ση προ­στα­τευ­τι­κού κρά­νους, κα­θώς και πα­ρε­μπό­δι­ση σε ρά­μπες διά­βα­σης και στάθ­μευ­ση σε θέ­σεις Α­με­Α.

Ει­δι­κό­τε­ρα, σύμ­φω­να με την Ε­ΛΑΣ, βε­βαιώ­θη­καν 2.308 πα­ρα­βά­σεις για μη χρή­ση προ­στα­τευ­τι­κού κρά­νους και 764 πα­ρα­βά­σεις για πα­ρε­μπό­δι­ση ρα­μπών διά­βα­σης και στάθ­μευ­σης σε α­πο­κλει­στι­κές ή γε­νι­κές θέ­σεις Α­με­Α.

Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι περισσότερες κλήσεις και για τις δύο αυτές παραβάσεις δόθηκαν στην Αττική και λιγότερες στην επαρχία.

Το αναφέρω αυτό γιατί στην επαρχία και στην Καβάλα οι περισσότεροι αναβάτες δικύκλων τα τελευταία χρόνια φοράνε κράνος ενώ πολύ προσεκτικοί είναι και οι οδηγοί που αποφεύγουν να παρκάρουν στις θέσεις ΑμεΑ.

Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις αλλά αυτές οι εξαιρέσεις είναι που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Όσο αφορά τα προστατευτικά κράνη μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η χρήση κρανών που δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας και απλά μας γλυτώνουν από την επιβολή του προστίμου.

Ο Έλληνας αναβάτης προκειμένου να αποφύγει το γνωστό κλασικό κράνος καταφεύγει σε διάφορες πατέντες που είναι σίγουρο ότι την κρίσιμη στιγμή δεν μας προστατεύσουν σε καμμία περίπτωση.

Αυτό η επιλογή είναι θέμα κουλτούρας και ωριμότητας.

 

Έφυγε από την ζωή ο Νικόλας ο Αλέφαντος σε ηλικία 81 ετών.

Ο Νικόλας που ήταν από τις πιο γραφικές παρουσίες στα ελληνικά γήπεδα είχε γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό και από την παρουσία του σε πάγκους μεγάλων Ελληνικών ομάδων όπως ο Ολυμπιακός  ο Πανιώνιος , η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ  αλλά και από τις χαρακτηριστές του ατάκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Αλέφαντος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρό καρδιακό πρόβλημα.

 

Ξεκίνησαν τα πάρτι στην ΜΥΚΟΝΟ και οι αποστάσεις ασφαλείας με όλα αυτά τα κορμιά που ξεχύνονται σαν χέλια πάνω στα μπαρ έχουν εξαφανιστεί.

Ο θεός να μας φυλάει …

 

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου θα αποχαιρετήσει τους τηλεθεάτες της η Ελένη Μενεγάκη η οποία είναι άγνωστο αν θα επιστρέψει στην τηλεόραση.

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι πολύ πιθανό εκείνη την Παρασκευή να πέσει πολύ κλάμα.

Μετά από 30 χρόνια στην τηλεόραση δεν είναι και τόσο εύκολο να αποχαιρετάς το κοινό σου.

Είναι βέβαιο ότι η Ελένη αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει και πάλι μπροστά από τις κάμερες αλλά μέχρι τότε ας παίξουμε και εμείς σε αυτό το έργο του μεγάλου αποχαιρετισμού.

 

Αυτά και για σήμερα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης