• 6 Μαΐου 2024,

Οι επαγγελματίες πρότειναν, ο ΟΛΚ αποφασίζει για την έναρξη της πεζοδρόμησης

 Οι επαγγελματίες πρότειναν, ο ΟΛΚ αποφασίζει για την έναρξη της πεζοδρόμησης

Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας συνάντησε δύο φορές τους επαγγελματίες της οδού Εθνικής Αντίστασης, της παραλιακής οδού της πόλης.

Και οι δύο συναντήσεις ήταν μία διαδικασία γνωριμίας, ανταλλαγής απόψεων για όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες.  Λογικό ήταν να συζητηθεί και το μέτρο της πεζοδρόμησης στην οδό Εθνικής Αντίστασης, το οποίο ενδιαφέρει τους επαγγελματίες πάρα πολύ.

Η πιο πρόσφατη συνάντηση έγινε περίπου πριν από 15 ημέρες.

Σε αυτήν οι επαγγελματίες έκαναν προτάσεις για το πότε θα αρχίζει και πότε θα τελειώνει η πεζοδρόμηση στην οδό Εθνικής Αντίστασης.

Ζήτησαν μάλιστα η εφαρμογή του μέτρου να αποσυνδεθεί από τη διαδικασία ανάπτυξης περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων κάτω από το δρόμο και κοντά στη θάλασσα. Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το πότε θα αρχίζει η πεζοδρόμηση της οδού Εθνικής Αντίστασης, ο κάθε επαγγελματίας θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύσσει όποτε αυτός αποφασίσει τα επιπλέον τραπεζοκαθίσματα.

Οι προτάσεις των επαγγελματιών ποικίλουν. Κάποιοι ζήτησαν πεζοδρόμηση από την 1η Απριλίου μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. Κάποιοι άλλοι ζήτησαν πεζοδρόμηση ακόμη και από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου! Τα προηγούμενα χρόνια η πεζοδρόμηση ξεκινούσε από την Πρωτομαγιά και έφτανε μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας έχει στη διάθεσή της όλες τις προτάσεις των επαγγελματιών και σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου -μάλλον αυτήν την εβδομάδα- θα λάβει τη σχετική απόφαση. Φαίνεται ότι οι επαγγελματίες στην παραλία διευκολύνονται από την πεζοδρόμηση, την οποία υποστηρίζουν. Για αυτό και πιθανότερο είναι η διάρκειά της να επεκταθεί περαιτέρω. Ας μην ξεχνάμε ότι όταν άρχισε να εφαρμόζεται η πεζοδρόμηση αυτή ίσχυε όλο το εικοσιτετράωρο.

Στην πορεία επικράτησε κάτι πιο βολικό και για την πόλη και για τους επαγγελματίες.

Η πεζοδρόμηση να ξεκινά περίπου στις 4:00 το απόγευμα και να συνεχίζεται μέχρι αργά κάθε βράδυ. Οι επαγγελματίες της οδού Εθνικής Αντίστασης αλλά και οι άλλοι επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης φέρονται ευχαριστημένοι από τη συνεργασία που έχουν με το νέο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, με το οποίο επικοινώνησαν – συζήτησαν-  αντάλλαξαν απόψεις και για άλλα ζητήματα καθημερινής λειτουργίας των επιχειρήσεων τους.

Διαβάστε επίσης