Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης δεν ξεπέρασαν την ήττα του 2019

 Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης δεν ξεπέρασαν την ήττα του 2019

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας ξεκίνησε τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα και χρειάστηκαν δύο ολόκληρες ώρες για να συζητηθούν τα προ ημερήσιας διάταξης θέματα. Προσθέστε άλλη μισή ώρα για την συζήτηση κάποιων εκτάκτων θεμάτων και γύρω στις 9.30 το σώμα καταπιάστηκε επιτέλους με την ημερήσια διάταξη η οποία περιελάμβανε 24 θέματα.

Ύστερα από δυόμιση ώρες, γύρω στα μεσάνυχτα δηλαδή, η διαδικασία είχε φτάσει μόλις στο τρίτο θέμα που ανέφερε επί λέξει:

Έγκριση ή μη της υπ’ αριθ. 76/2021  απόφασης, του  Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη- Προσχολική Αγωγή Καβάλας» του Δήμου Καβάλας, με θέμα: «Σύσταση προσωρινών προσωποπαγών θέσεων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου κατ’ εφαρμογή δικαστικής Απόφασης».

 

Επρόκειτο για το θέμα με τις εργαζόμενες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και έχει συζητηθεί κατ’ επανάληψη και εξαντλητικά στο δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος έχει με σαφήνεια και κατηγορηματικά διατυπώσει τις απόψεις της διοίκησης για το ότι όπως και να γίνει καμία από τις γυναίκες αυτές δεν πρόκειται να χάσει τη θέση της και να μείνει άνεργη.

Παρ’ όλ’ αυτά οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης με τους επικεφαλής τους τοποθετήθηκαν και ένας ένας ψήφιζαν αρνητικά. Είχε ήδη δηλαδή γίνει φανερό ότι το θέμα δεν επρόκειτο να περάσει.

Και ξαφνικά και ενώ είχε προχωρήσει η ψηφοφορία, ο κ. Βέρρος τορπιλίζει την ομαλότητα της συζήτησης και θέτει θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας. Και μάλιστα με ένα απαράδεκτα αλαζονικό ύφος απευθυνόμενος στο πρόεδρο Κώστα Πεφάνη στον ενικό του λέει σε έντονο ύφος και επιτακτικά: «Θα κάνεις ονομαστική ψηφοφορία», «θα κάνεις ονομαστική ψηφοφορία»

Ευκαιρίας δοθείσης λοιπόν να γίνει μπάχαλο και να ευτελιστεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τόσο η κ. Τσανάκα όσο και ο κ. Παπαδόπουλος, παρά το γεγονός ότι είχαν ήδη ψηφίσει, ακολουθούν τον κ.  Βέρρο σ’ αυτόν τον κατήφορο αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά όχι μόνον την υποκρισία και τον αφόρητο λαϊκισμό τους αλλά κυρίως ότι δεν τους νοιάζει τίποτα άλλο παρά να πλήξουν με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο προσωπικά τον δήμαρχο αλλά και τον θεσμό που εκείνος εκπροσωπεί.

Φαίνεται ότι αν και πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια, δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν την συντριπτική ήττα που υπέστησαν στις εκλογές του 2019. Αυτό το τραύμα το κουβαλούν ακόμη μέσα τους και δυστυχώς μ’ αυτό πορεύονται στα δημοτικά μας πράγματα, τα δύο αυτά χρόνια.

Μάταια ο Κώστας Πεφάνης προσπαθούσε να επιβάλει μια στοιχειώδη τάξη στη συνεδρίαση όπου κυριαρχούσαν οι υστερικές κραυγές όχι μόνον των επικεφαλής των αντιπολιτευομένων παρατάξεων αλλά και πολλών άλλων θορυβοποιών δημοτικών συμβούλων.

Απειλούσαν μάλιστα όλοι ότι θα αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση αν δεν γίνει τελικά το δικό τους δηλαδή ονομαστική ψηφοφορία.

Αναγκάστηκε κάποια στιγμή ο πρόεδρος να τους κλείσει τα μικρόφωνα για να επέλθει η στοιχειώδης τάξη και ευπρέπεια στη συνεδρίαση.

Όταν τα άνοιξε ξανά, δήλωσαν όλοι της αντιπολιτεύσεως ότι αποχωρούν. Και ο Βαγγέλης Παππάς τον οποίο όμως πρέπει να ξεχωρίσουμε από τους υπόλοιπους διότι η αποχώρησή του, όπως δήλωσε ο ίδιος, ήταν για το γεγονός ότι ο πρόεδρος του έκλεισε το μικρόφωνο και δεν μπόρεσε να καταθέσει μια συμβιβαστική πρόταση για να βρεθεί μια λύση στο αδιέξοδο.

Το σώμα έμεινε με 13 δημοτικούς συμβούλους. Θέμα απαρτίας δεν υπήρχε διότι η απαρτία καθορίζεται από την έναρξη της συνεδρίασης όταν έδωσαν το «παρών» και συμμετείχαν πάνω από 30 δημοτικοί σύμβουλοι και τα άλλα 21 θέματα που είχαν απομείνει, συζητήθηκαν μέσα σε είκοσι λεπτά  και η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε γύρω στις 12.30.

Πρέπει να σημειώσουμε την σοβαρή στάση του Γιώργου Γραμμένου που έχει διατελέσει μάλιστα και πέντε χρόνια πρόεδρος στο δημοτικό συμβούλιο και γνωρίζει τις διαδικασίες, που δεν ακολούθησε την παράταξή του στην αποχώρηση και παρέμεινε στη συνεδρίαση μέχρι αυτή να ολοκληρωθεί.

 

Θόδωρος Θεοδωρίδης

Διαβάστε επίσης