• 29 Απριλίου 2024,

Οι επόμενες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή του Δήμου Καβάλας

 Οι επόμενες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή του Δήμου Καβάλας

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα εγκρίθηκε η συμμετοχή του φορέα στις ακόλουθες εκδηλώσεις:

*Ο Δήμος Καβάλας και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας «Το Κάστρο» στο πλαίσιο των ετήσιων καλοκαιρινών πολιτιστικών δραστηριοτήτων του συλλόγου συνδιοργανώνουν την ετήσια διήμερη γιορτή «Καστροφεγγίσματα 2018». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Παλιά Μουσική και στο Φρούριο την Παρασκευή 31 Αυγούστου και το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν το παραδοσιακό μουσικό σχήμα ΜΠΡΑΤΙΜΙΑ  και οι χορωδίες παραδοσιακής μουσικής του ΚΑΠΗ Γιαννιτσών, του πολιτιστικού συλλόγου Γιαννιτσών της χορωδίας «Συν-οδοιπόροι» του Γιάννη Κανάκη και του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγίας. Το συμπληρωματικό κόστος της παραπάνω εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 1.080,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. (φωτογραφία)

*Ο Δήμος Καβάλας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λυδίας συνδιοργανώνουν στις 28 Αυγούστου το ετήσιο λαϊκό πανηγύρι με αφορμή τον εορτασμό του προστάτη της Τοπικής Κοινότητας του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, ενώ θα υπάρχει ζωντανή λαϊκή παραδοσιακή μουσική. Το συνολικό κόστος της παραπάνω εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 1.067,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας, η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, το Ιταλικό Ινστιτούτο και το Επίτιμο Προξενείο της Ιταλίας στην Καβάλα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «TempoForte»που επικυρώθηκε κατά την πρώτη διάσκεψη κορυφής μεταξύ Ιταλίας – Ελλάδας στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 στην Κέρκυρα, συνδιοργανώνουν στην Καβάλα δυο εκδηλώσεις. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η επισημοποίηση μιας ιδιαίτερης συγκυρίας (ξεκινώντας από την Άνοιξη του 2018) κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν πρωτοβουλίες σε πολλούς τομείς πολιτιστικών δράσεων μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας. Το «TempoForte» φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν ολόκληρο δίκτυο ιταλικών και ελληνικών πολιτιστικών φορέων που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στις σχέσεις των δυο χωρών. Στο πλαίσιο αυτό θα διοργανωθούν στην Καβάλα δυο εκδηλώσεις. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε από 25/07 έως 05/08 και αφορούσε μια έκθεση comics που φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Καπναποθήκη. Η δεύτερη εκδήλωση, είναι μια μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Αυγούστου 2018 στο αίθριο του Ιμαρέτ  και αφορά  «Μια συναυλία  με τα επίσημα και τα τζιν» (CONCERTOINLUNCOINJEANS). Στο μουσικό σχήμα από την Ιταλία συμμετέχουν πέντε καταξιωμένοι καλλιτέχνες: οι σοπράνο MargheritaPaceκαι FedericaRaja, oτενόρος LuigiPetroni, η βιολονίστα CarlottaMalquoriκαι η πιανίστρια SerenaMarotti. Το μουσικό σχήμα θα πραγματοποιηθεί μια τουρνέ στην Ελλάδα με συνολικά επτά σταθμούς και η Καβάλα αποτελεί τον πρώτο σταθμό της περιοδείας τους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημοφιλή και αγαπημένα μουσικά κομμάτια από το λυρικό ιταλικό θέατρο. Το συνολικό κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω διοργάνωση  ανέρχεται στο ποσό των 1.741,5 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας & Πεντακοσίων συνδιοργανώνουν στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2018 στο δασάκι των Πεντακοσίων την ετήσια πολιτιστική και λαϊκή γιορτή του συλλόγου που στα 37 χρόνια της δράσης του διατηρεί αναλλοίωτα τα ήθη και τα έθιμα της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν όλα τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου ενώ θα παρουσιαστούν οι δράσεις των μελών μέσα από δημιουργικά εργαστήρια. Επίσης, και τις δυο βραδιές θα υπάρχει ζωντανή λαϊκή και παραδοσιακή ορχήστρα. Το συνολικό κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω διοργάνωση  ανέρχεται στο ποσό των 2.013,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

 

Διαβάστε επίσης