• 25 Απριλίου 2024,

Οι επόμενες κινήσεις για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο ΚΥ Πρίνου

 Οι επόμενες κινήσεις για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο ΚΥ Πρίνου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης συμμετείχε τη Δευτέρα σε σύσκεψη που έγινε στο νοσοκομείο σχετικά με τη λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού στο κέντρο υγείας της Θάσου (Πρίνου).  Εκπροσώπησε τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.

Ο κ. Αντωνιάδης μετά το τέλος της σύσκεψης είπε στην Πρωινή:

«Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε το πρώτο βήμα. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που πλέον επιτρέπει τη λειτουργία μονάδων αιμοκάθαρσης και στα Κέντρα Υγείας σε όλη την Ελλάδα.

Η λειτουργία αυτών των μονάδων μέχρι τώρα επιτρέπονταν μόνο σε δημόσια νοσοκομεία. Στη Θάσο υπάρχουν 28 ασθενείς.

Η μονάδα είναι αναγκαία καθώς οι ασθενείς θα αυξηθούν εφόσον υπάρχει και η αυξημένη τουριστική κίνηση. Πρέπει να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό: δύο γιατροί νεφρολόγοι,  2 νοσηλευτές και ένας καρδιολόγος.

Θα υπάρξει άραγε ενδιαφέρον αν προκηρυχθούν οι θέσεις; Έχουμε χρήματα ως περιφέρεια για να αγοράσουμε εμείς τα έξι με επτά μηχανήματα που χρειάζονται για την αιμοκάθαρση. Είναι θετικό ότι για τη λειτουργία της μονάδας ενδιαφέρονται όλοι οι τοπικοί φορείς και παράγοντες.

Στη σύσκεψη συμφωνήσαμε ότι υπέρ της μονάδας πρέπει να υπάρξει πρώτα απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου.

Αυτή να εγκριθεί από την 4η υγειονομική περιφέρεια και το εθνικό συμβούλιο υγείας ενώ ταυτόχρονα θα εκπονηθεί μελέτη για την επέκταση του κτιρίου του κέντρου υγείας του Πρίνου».

Ενδιαφέρον για το ίδιο θέμα δείχνει και ο νομαρχιακός σύλλογος ΑμΕΑ. Ευχόμαστε να γίνει η Μονάδα, είπε στην Πρωινή ο πρόεδρος του Μάκης Κρεμμύδας. Ταυτόχρονα διατύπωσε την δυσαρέσκεια του συλλόγου γιατί δεν κλήθηκε με εκπρόσωπό του στη σύσκεψη την περασμένη Δευτέρα.

 

Διαβάστε επίσης