Οι επόμενοι στόχοι της Αναπτυξιακής Καβάλας

 Οι επόμενοι στόχοι της Αναπτυξιακής Καβάλας

Γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι για τους μετόχους της Αναπτυξιακής Καβάλας ΑΕ. Ήταν η δεύτερη γενική συνέλευση μετά την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών στους τέσσερις δήμους του νομού.

Είχε προηγηθεί η γενική συνέλευση τον Σεπτέμβρη. Η χθεσινή ήταν σημαντική καθώς στη διάρκεια της αποφασίστηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο.

Πρόεδρος παραμένει ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης. Στη γενική συνέλευση παραβρέθηκαν επίσης οι δήμαρχοι Καβάλας και Θάσου, εκπρόσωποι των δύο Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών αλλά και του Δήμου Νέστου. Έγινε ενημέρωση των μετόχων, παρατέθηκαν στοιχεία για τη σημερινή κατάσταση της Αναπτυξιακής εταιρείας και τους στόχους για το προσεχές μέλλον. Ο διευθυντής Μιχάλης Σκορδάς είπε ότι η Αναπτυξιακή Καβάλας είναι ένα εργαλείο των δήμων και της τοπικής κοινωνίας. Εφαρμόζουμε –τόνισε- τις πολιτικές των μετοχών. Απολογισμό για την προηγούμενη περίοδο έκανε ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης. Η επιτυχία μας -είπε – αφορά τις εντάξεις έργων όλων των δήμων.

Εξήγησε ότι υπήρχαν λόγοι που δεν εντάχθηκαν έργα του Δήμου Καβάλας κάτι που όπως είπε θα γίνει με την υλοποίηση του προγράμματος Αλιείας. Τα έργα που χρηματοδοτούνται είναι 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Στοίχημα μας -είπε ο Φίλιππας Αναστασιάδης-  είναι το πρόγραμμα Αλιείας. Ζήτησε να υλοποιηθεί η παλαιότερη και η χθεσινή απόφαση για αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Καβάλας. Όπως είπε η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου είναι απαραίτητη και για να καλυφθούν ανάγκες που προέκυψαν σε μισθοδοσία προσωπικού. Το προσωπικό βοήθησε για τις εντάξεις των έργων, εξήγησε ο κ. Αναστασιάδης.

Υπόψη των συναδέλφων του έθεσε έναν ακόμη στόχο: Να βρεθούν καινούργια γραφεία για τις υπηρεσίες της Αναπτυξιακής Καβάλας. Τα σενάρια είναι δύο. Να ικανοποιηθεί το αίτημα που διατύπωσε προς το Θόδωρο Μουριάδη,  να παραχωρηθεί δημοτικό ακίνητο στην Καβάλα για να λειτουργεί χωρίς να πληρώνει ενοίκιο η Αναπτυξιακή. Το δεύτερο σενάριο προβλέπει ανακαίνιση των υφιστάμενων γραφείων αλλά και μία συνολική δαπάνη ανακαίνισης 30 χιλιάδων ευρώ. Μιλώντας προς τους υπόλοιπους μετόχους ο κ. Αναστασιάδης είπε: «Για να εξυγιανθεί η εταιρεία πρέπει σύμφωνα με εκπονηθείσα οικονομοτεχνική μελέτη να προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Απόρροια της οικονομικής μελέτης από όλη την οικονομική ανάλυση καταδεικνύεται η βιωσιμότητα της εταιρείας.

Μιας εταιρείας η οποία αποδεδειγμένα συνιστά μοχλό ανάπτυξης για το νομό Καβάλας και την ευρύτερη περιοχή. Θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο των μετοχών για την εξαιρετική συνεργασία που επέδειξαν στο σύνολο της θητείας του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου. Ευχαριστώ την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης αλλά και όλους τους φορείς της περιοχής και κυρίως το προσωπικό της εταιρείας για την εργώδη προσπάθεια ώστε να ανταποκριθεί άριστα την προαγωγή του έργου της Αναπτυξιακής Καβάλας».

Διαβάστε επίσης