Οι Ερυθροσταυρίτες έκοψαν την πίτα τους (φωτογραφίες)

 Οι Ερυθροσταυρίτες έκοψαν την πίτα τους (φωτογραφίες)

Το περιφερειακό τμήμα Καβάλας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) πραγματοποίησε σήμερα  Κυριακή 9 Φεβρουαρίου την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας για το νέο χρόνο.

Με την παρουσία του σεβασμιότατου μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου (φνθ) κκ Στέφανου, πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του τμήματος Καβάλας του ΕΕΣ για το 2010. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μάλιστα παρουσιάστηκε και βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr Αντωνίου Αυγερινού, ο οποίος μεταξύ των άλλων εξήρε τις προσπάθειες των εθελοντών και προέτρεψε όλο τον κόσμο να συμπαρασταθεί.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την χορωδία του συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας σε όμορφες μελωδίες και τραγούδια, με την πρόεδρό του Σοφία Τσίγκου να εξαίρει τις προσπάθειες του Ερυθρού Σταυρού να βοηθήσει όσο το δυνατόν μπορούσε την ανταλλαγή των Μικρασιατών 1919/22. Χαιρετισμούς απεύθυναν ακόμη η υπεύθυνη του τμήματος του ΕΣ στην Καβάλα Αντωνία Βαλασιάδου και η πρόεδρος των Σαμαρειτών-Διασωστών του ΕΣ Ευθυμία Ζέρβα.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο μητροπολίτης ΦΝΘ κκ. Στέφανος που είναι και ο πρόεδρος του τμήματος της Καβάλας. Στην ομιλία του μάλιστα σημείωσε ότι ο ΕΕΣ είναι φωτεινό παράδειγμα στην πορεία προς το μέλλον. «Ας μη ξεχνάμε ότι το μένα χέρι νίβει τα’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο. Έτσι πρέπει να λειτουργούμε και σ’ αυτό βασίζεται ο Ερυθρός Σταυρός. Η υγεία εξ άλλου είναι συγκλονιστικό αγαθό για κάθε άνθρωπο και η βάση για την ανάπτυξη του τόπου μας», σημείωσε μεταξύ των άλλων ο κ. Στέφανος που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αείμνηστο κυρό Προκόπιο και την παρακαταθήκη που άφησε.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, οι περιφερειακοί σύμβουλου Αλέξης Πολίτης και Αρχέλαος Γρανάς, ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Παπαδόπουλος, ο διοικητής του νοσοκομείου Ντίνος Κλειτσιώτης, ο διευθυντής υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας Σταύρος Κιβράκης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι αρχών και σωμάτων ασφαλείας.

 

Διαβάστε επίσης